Помаци у примјени Бриселског споразума

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини рекла је на састанку са српским парламентарцима да су помаци у примјени бриселског споразума очигледни, али да треба наставити интензиван политички дијалог Београда и Приштине да би се омогућио нормалан живот за све грађане на Косову и Метохији.

Србија 27.03.2015 | 14:52
Помаци у примјени Бриселског споразума

Обраћајући се члановима скупштинских одбора за спољне послове и за европске интеграције, Могеринијева је похвалила напоре које Скупштина Србије улаже у процес усклађивања домаћег законодавства са правом ЕУ, али и улогу коју Србија има у процесу интеграција западног Балкана.

Могеринијева је изразила увјерење да ће током ове године бити отворена поједина преговарачка поглавља и истовремено се интересовала за став јавног мњења о процесу европских интеграција, саопштено је из Скупштине Србије.

Предсједници Одбора за спољне послове Александра Ђуровић и Одбора за европске интеграције Александар Сенић истакли су да у Скупштини Србије постоји консензус свих политичких партија по питању приступања ЕУ.

Они су нагласили опредијељеност Србије за очување стабилности региона и његовање добросусједских односа, те истакли да ће Скупштина Србије наставити да даје активан допринос процесу усклађивања са заједничком спољном и безбједносном политиком ЕУ.

Заједнички је констатовано да је укљученост цивилног друштва у процес разматрања преговарачких поглавља веома значајан да би грађани били потпуно упознати са свим предностима које пружа чланство у ЕУ.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар