Змајеви: Меша ''загубио'' јакну, бус једва упалио!

Експедиција Босне и Херцеговине на путу до Андоре имала је "ситних" неугодности - Мехмед Баждаревић је изгубио јакну, аутобус је једва упалио у Барселони, а проблема има са мобилним оператерима.

Фудбал 27.03.2015 | 16:20
Змајеви: Меша ''загубио'' јакну, бус једва упалио!

Фудбалери Босне и Херцеговине у петак увече од 18.30 сати одрадиће посљедњи тренинг на Националном стадиону у Андори уочи утакмице петог кола квалификација за ЕУРО 2016 против домаће селекције.

Атмосфера у "змајевима" од јучерашњег доласка у једну од најмањих европских држава је на завидном, побједничком нивоу, али и са осјетном дозом опреза, па и респекта наспрам објективно слабијег противника.

Селектор Мехмед Баждаревић који ће у суботу дебитовати на клупи БиХ не жели ништа препустити случају, те од играча тражи максимум озбиљности у походу на прву побједу у квалификацијама за Европско првенство "Француска 2016". Иако се још није изјаснио о саставу и формацији у којој ће БиХ наступити извјесно је да ће то бити са два нападача и апсолутно офанзивно од првог минута суботњег сусрета.

Но, оно што је претходило утакмици наводи на опрез, барем психолошки. Колико је селектор посвећен утакмици и константно размишља само о дуелу са Андором иде у прилог и чињеница да се на аеродрому у Барселону појавио "само" у одјелу. Током путовања из Сарајева изгубио је јакну, али како и сам каже "свако зло у томе, нека се заврши са три бода на конту БиХ".

Ситне недаће експедиције БиХ ту нису завршиле. Аутобус који је са аеродрома у Барселону требао превести национални тим БиХ до 180 километара удаљене Андоре "једва је упалио". Возач је тек из деветог пута успио упалити аутобус, претходно климајући главом и машући рукама. Истина, од када је упалио "машину" до Андора ла Веле, престолнице Андоре није било ни најмањих проблема.

Међутим, и по преласку границе Шпаније и уласку у Андору настале су ситне недаће или како у препознатљивом босанском духу шале многи рекоше "телекомуникацијски колапс".

Наиме, ниједан од оператера БиХ не ради на територији под контролом мреже у Андори, па су мобилни телефони из БиХ ван употребе. Спас можете наћи уколико међу брдима Пиринеја у поједином кутку на улици, стадиону или неком од бројних хотела ухватите сигнал једног од оператера из сусједне Шпаније. И тада ако желите контактирати број мобилног телефона регистрованим у БиХ морате имати срећу да је исти нашао дјелић сигнала попут вас у том тренутку.

"Боље смо комуницирали у рату", збијане су шале током синоћњег тренинга репрезентативаца БиХ непосредно по доласку у Андору, па је "вајбер" био главно средство комуникације, не због у БиХ популарно званог "кокузлука".

Иначе, по ономе до сада виђеном на углавном пустим улицама Андора ла Веле домаћи не очекују ништа посебно од суботње утакмице. Свјесни су да немају превеликих шанси, али исто тако Андорани тврде да се њихови играчи сигурно неће предати без испаљеног метка без обзира на снагу и артиљерију противника који у својим редовима има свјетски моћног нападача и капитена Едина Џеку, генијалца у везном реду Миралема Пјанића, једног од најбољих голмана Премијер лиге Енглеске Асмира Беговића. Еуфорије око меча нема, односно неће је бити до суботе ујутро када би у Андору посљедњим најавама требало стићи најмање хиљаду навијача БиХ. Да се навијачка инвазија спрема, локално становништво говори, "види се и из синоћњих неуобичајених учесталијих полицијских патрола на улицама главом града Андоре".

Утакмица квалификација Групе Б за ЕУРО 2016 између Андоре и БиХ игра се у суботу са почетком у 20.45 сати. Након по четири одиграна сусрета БиХ има свега два бода и мора побиједити како би остала у трци барем за пласман у бараж, док је Андора без бодова.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

27.03.2015 15:31

Типицно Босанаци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

27.03.2015 16:08

Добро је кренуло?!

ОДГОВОРИТЕ