Мијатова порука: Орлови, ово вам је велика шанса!

Бивши репрезентативац Југославије сматра да растерећена Србија, која игра толико лоше да горе од тога не може, може у Лисабону да искористи то што ће домаћин играти под великим притиском.

Фудбал 27.03.2015 | 18:00
Мијатова порука: Орлови, ово вам је велика шанса!

Предраг Мијатовић, бивши репрезентативац Југославије, не крије да су га "орлови" разочарали досадашњим (не)учинком у квалификацијама за ЕУРО 2016, али такође верује да није баш све изгубљено.

Мијат истиче да је ситуација у којој се Србија тренутно налази (освојен само један бод из три утакмице) прилично компликована, али сматра да је меч против Португала одлична прилика да се започне добра серија која ће све променити.

"За Србију је меч у Лисабону идеална прилика да се покажу у најбољем светлу. Као играч сам волео утакмице у којима нема шта да се изгуби, а противник има императив победе. Португал је у тешкој психолошкој ситуацији, јер њима од овог меча зависи директан пласман на Европско првенство. Они морају да добију, немају простора за кикс, а Србија ту треба да тражи шансу", изјавио је за "Ало" Мијатовић.

Он каже да је оптимиста када су "орлови" у питању јер су до сада одиграли толико лоше да горе не може да буде. Он истиче да је најважније да изабраници Радована Ћурчића изађу на терен хладне главе.

"Утакмицу треба играти свих 90 минута комплетно, у свим фазама. Не треба се залетати и Португалцима давати простор. Познати су као екипа са великом брзином од средине терена ка нападу, да направе два три паса и угрозе противничког голмана. Контре и полуконтре су посебна прича, морају их се чувати".

Мијатовић је додао да за Србију меч у Лисабону има још једну димензију.
"Играчи Србије имају идеалну прилику да против јаког Португала, фаворита у групи, љубитељима фудбала у земљи врате веру. Победом би се вратили у трку за одлазак на ЕУРО, али тек тада би требало смирити страсти и веровати у сопствене могућности", додао је Мијатовић.

Искусни бивши репрезентативац посебно је упозорио "орлове" на једну ствар у Лисабону.

"Репрезентативци Србије ни по коју цену не смеју да наседају на провокације и олако да добијају картоне. Ипак, мислим да је селектор Ћурчић свестан тога, као и играчи, који често играју велике мечеве", истакао је Мијатовић.

Меч квалификација за ЕУРО 2016 између Португала и Србије игра се у недељу у Лисабону на стадуиону "Ла Луш" од 20.45 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

27.03.2015 17:25

Ма ста ми наприца Легендо!!!

ОДГОВОРИТЕ