Mijatova poruka: Orlovi, ovo vam je velika šansa!

Bivši reprezentativac Jugoslavije smatra da rasterećena Srbija, koja igra toliko loše da gore od toga ne može, može u Lisabonu da iskoristi to što će domaćin igrati pod velikim pritiskom.

Fudbal 27.03.2015 | 18:00
Mijatova poruka: Orlovi, ovo vam je velika šansa!

Predrag Mijatović, bivši reprezentativac Jugoslavije, ne krije da su ga "orlovi" razočarali dosadašnjim (ne)učinkom u kvalifikacijama za EURO 2016, ali takođe veruje da nije baš sve izgubljeno.

Mijat ističe da je situacija u kojoj se Srbija trenutno nalazi (osvojen samo jedan bod iz tri utakmice) prilično komplikovana, ali smatra da je meč protiv Portugala odlična prilika da se započne dobra serija koja će sve promeniti.

"Za Srbiju je meč u Lisabonu idealna prilika da se pokažu u najboljem svetlu. Kao igrač sam voleo utakmice u kojima nema šta da se izgubi, a protivnik ima imperativ pobede. Portugal je u teškoj psihološkoj situaciji, jer njima od ovog meča zavisi direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Oni moraju da dobiju, nemaju prostora za kiks, a Srbija tu treba da traži šansu", izjavio je za "Alo" Mijatović.

On kaže da je optimista kada su "orlovi" u pitanju jer su do sada odigrali toliko loše da gore ne može da bude. On ističe da je najvažnije da izabranici Radovana Ćurčića izađu na teren hladne glave.

"Utakmicu treba igrati svih 90 minuta kompletno, u svim fazama. Ne treba se zaletati i Portugalcima davati prostor. Poznati su kao ekipa sa velikom brzinom od sredine terena ka napadu, da naprave dva tri pasa i ugroze protivničkog golmana. Kontre i polukontre su posebna priča, moraju ih se čuvati".

Mijatović je dodao da za Srbiju meč u Lisabonu ima još jednu dimenziju.
"Igrači Srbije imaju idealnu priliku da protiv jakog Portugala, favorita u grupi, ljubiteljima fudbala u zemlji vrate veru. Pobedom bi se vratili u trku za odlazak na EURO, ali tek tada bi trebalo smiriti strasti i verovati u sopstvene mogućnosti", dodao je Mijatović.

Iskusni bivši reprezentativac posebno je upozorio "orlove" na jednu stvar u Lisabonu.

"Reprezentativci Srbije ni po koju cenu ne smeju da nasedaju na provokacije i olako da dobijaju kartone. Ipak, mislim da je selektor Ćurčić svestan toga, kao i igrači, koji često igraju velike mečeve", istakao je Mijatović.

Meč kvalifikacija za EURO 2016 između Portugala i Srbije igra se u nedelju u Lisabonu na staduionu "La Luš" od 20.45 časova.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ја

27.03.2015 17:25

Ma sta mi naprica Legendo!!!

ODGOVORITE