Видео: Бразилци се реванширали Французима за '98.!

У репризини финала Светског првенства из 1998. године, репрезентација Бразила савладала је Француску после преокрета – 3:1 (1:1).

Фудбал 27.03.2015 | 11:40
Видео: Бразилци се реванширали Французима за '98.!

Као и пре 17 година, меч је одигран на 'Стадиону Француска' у Паризу, а на клупама двеју селекција седели су капитени из тог меча – Дидије Дешан и Карлос Дунга.

'Галски петлови' су поново први стигли до вођства, голом Рафаела Варана у 21. минуту, али су Оскар у 40, Нејмар у у 57. и 69. и Луиз Густаво у 69. минуту донели преокрет и мали реванш Селесау.

Током дана одиграно је још неколико занимљивих пријатељских мечева, Колумбија је без већих проблема демолирала Бахренин 6:0, уз по два гола и две асистенције Радамела Фалкаа Гарсије, док је Иран погоцима Некоунама и Амирија савладао Чиле.

Прву сјајну прилику на мечу имао је домаћи тим, али је Џеферсон, док је падао у гол, некако успео да заустави покушај Карима Бенземе. Наставили су домаћи у истом ритму, одузимајући лопту Бразилцима већ на средини терена, да би пре водећег поготка Оскар тестирао Манданду.

Метју Валбуена је извео корнер у 21. минуту, а дефанзтинвац Реал Мадрида био најбољи у скоку на првој стативи и послао лопту у даљи угао. Бразилци су покушали одмах да одговоре, Манданда је успео да заустави леп покушај Фирмина на истеку пола часа игре, али не и Оскаров девет минута касније.

Фирмино је дивно сачувао лопту и одиграо повратни пâс до везисте Челсија, а овај у паду из клизећег послао лопту поред голмана Марсеја.

Други део игре почео је притиском и офанзивом Бразилаца, да би после покушаја Густава и Вилијана – Нејмар да Силва донео преокрет својој селекцији, када је страшним ударцем крунисао брзу акцију свог тима.

Фирмино и Вилијан су комбиновали, нападач Барселоне је све то пратио на левом боку, сачекао лопту и закуцао је у даљи угао. Затим су домаћи покушали да одговоре, преко Левелеа и Сисока, али су обојица за мало били непрецизни. Ипак, највећу шансу за изједначење пропустио је Бензема, пошто је са само два метра промашио читав гол.

То је казнио Луиз Густаво десетак минута касније, уједно поставивши коначан резултат сусрета. Вилијан је извео ударац из угла, а задњи везни Волфсбурга био на правом месту и са пенала послао лопту у мрежу.

Коментари / 0

Оставите коментар