Video: Brazilci se revanširali Francuzima za '98.!

U reprizini finala Svetskog prvenstva iz 1998. godine, reprezentacija Brazila savladala je Francusku posle preokreta – 3:1 (1:1).

Fudbal 27.03.2015 | 11:40
Video: Brazilci se revanširali Francuzima za '98.!

Kao i pre 17 godina, meč je odigran na 'Stadionu Francuska' u Parizu, a na klupama dveju selekcija sedeli su kapiteni iz tog meča – Didije Dešan i Karlos Dunga.

'Galski petlovi' su ponovo prvi stigli do vođstva, golom Rafaela Varana u 21. minutu, ali su Oskar u 40, Nejmar u u 57. i 69. i Luiz Gustavo u 69. minutu doneli preokret i mali revanš Selesau.

Tokom dana odigrano je još nekoliko zanimljivih prijateljskih mečeva, Kolumbija je bez većih problema demolirala Bahrenin 6:0, uz po dva gola i dve asistencije Radamela Falkaa Garsije, dok je Iran pogocima Nekounama i Amirija savladao Čile.

Prvu sjajnu priliku na meču imao je domaći tim, ali je Džeferson, dok je padao u gol, nekako uspeo da zaustavi pokušaj Karima Benzeme. Nastavili su domaći u istom ritmu, oduzimajući loptu Brazilcima već na sredini terena, da bi pre vodećeg pogotka Oskar testirao Mandandu.

Metju Valbuena je izveo korner u 21. minutu, a defanztinvac Real Madrida bio najbolji u skoku na prvoj stativi i poslao loptu u dalji ugao. Brazilci su pokušali odmah da odgovore, Mandanda je uspeo da zaustavi lep pokušaj Firmina na isteku pola časa igre, ali ne i Oskarov devet minuta kasnije.

Firmino je divno sačuvao loptu i odigrao povratni pâs do veziste Čelsija, a ovaj u padu iz klizećeg poslao loptu pored golmana Marseja.

Drugi deo igre počeo je pritiskom i ofanzivom Brazilaca, da bi posle pokušaja Gustava i Vilijana – Nejmar da Silva doneo preokret svojoj selekciji, kada je strašnim udarcem krunisao brzu akciju svog tima.

Firmino i Vilijan su kombinovali, napadač Barselone je sve to pratio na levom boku, sačekao loptu i zakucao je u dalji ugao. Zatim su domaći pokušali da odgovore, preko Levelea i Sisoka, ali su obojica za malo bili neprecizni. Ipak, najveću šansu za izjednačenje propustio je Benzema, pošto je sa samo dva metra promašio čitav gol.

To je kaznio Luiz Gustavo desetak minuta kasnije, ujedno postavivši konačan rezultat susreta. Vilijan je izveo udarac iz ugla, a zadnji vezni Volfsburga bio na pravom mestu i sa penala poslao loptu u mrežu.

Komentari / 0

Ostavite komentar