Анри: Научио сам како се мрзи Тотенхем!

Бивши француски репрезентативац Тијери Анри изјавио је да је током осам година у Арсеналу научио да мрзи градског ривала Тотенхем.

Фудбал 27.03.2015 | 18:20
Анри: Научио сам како се мрзи Тотенхем!

"Током осам година у Арсеналу нешто сам научио. Схватио сам која је култура клуба... Научио сам да мрзим Тотенхем", рекао је Анри за француски лист Екип.

Најбољи стрелац у историји Арсенала са 228 голова Анри, био је кључан играч у освајању титуле у Премијер лиги у сезони 2003/2004 и то ремијем на Вајт Харт Лејну против великог ривала Тотенхема.

Анри је рекао да је његов тадашњи саиграч Денис Бергкамп био "бог у Арсеналу" и да је Никола Анелка један од најбољих нападача са којима је играо.

Анри је за Арсенал одиграо 376 утакмица и постигао 228 голова. Са лондонским клубом освојио је две шампионске титуле у Премијер лиги, три ФА купа и два трофеја Комјунити Шилд. Играо је још за Монако, Барселону и Њујорк Ред Булс.

За репрезентацију Француске одиграо је 123 утакмице и постигао 51 гол. Са "триколорима" је освојио Светско првенство у Француској 1998. године, Европско првенство у Белгији и Холандији 2000. године и Куп конфедерација три године касније у Француској.

Коментари / 0

Оставите коментар