Anri: Naučio sam kako se mrzi Totenhem!

Bivši francuski reprezentativac Tijeri Anri izjavio je da je tokom osam godina u Arsenalu naučio da mrzi gradskog rivala Totenhem.

Fudbal 27.03.2015 | 18:20
Anri: Naučio sam kako se mrzi Totenhem!

"Tokom osam godina u Arsenalu nešto sam naučio. Shvatio sam koja je kultura kluba... Naučio sam da mrzim Totenhem", rekao je Anri za francuski list Ekip.

Najbolji strelac u istoriji Arsenala sa 228 golova Anri, bio je ključan igrač u osvajanju titule u Premijer ligi u sezoni 2003/2004 i to remijem na Vajt Hart Lejnu protiv velikog rivala Totenhema.

Anri je rekao da je njegov tadašnji saigrač Denis Bergkamp bio "bog u Arsenalu" i da je Nikola Anelka jedan od najboljih napadača sa kojima je igrao.

Anri je za Arsenal odigrao 376 utakmica i postigao 228 golova. Sa londonskim klubom osvojio je dve šampionske titule u Premijer ligi, tri FA kupa i dva trofeja Komjuniti Šild. Igrao je još za Monako, Barselonu i Njujork Red Buls.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice i postigao 51 gol. Sa "trikolorima" je osvojio Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji 2000. godine i Kup konfederacija tri godine kasnije u Francuskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar