Тужна принцеза Грејс Кели

Глума је била само део снова које је она остварила пре него што се удала, а наизглед савршен живот пратиле су бројне контроверзе.

Забава 27.03.2015 | 08:07
Тужна принцеза Грејс Кели

Грејс Кели била је доказ да бајке заиста постоје, међутим, не тако срећне. Њена лепота и елеганција инспирисала је славног Хичкока, завела највеће заводнике 20. века и натерала принца једног малог краљевства да се њоме ожени.

Деценијама се прича о њеној романси са Керијем Грантом, о незаситости у кревету, а пикантерије из њеног приватног живота изнова изненађују јавност.На Канском фестивалу 1955. године Грејс је упознала принца Ренијеа од Монака. Тада је био у дугој вези са једном француском глумицом која није могла да му подари дуго прижељкивано дете. Принц је озбиљно тражио принцезу која ће бити мајка његове деце.

Одлука да се вере личила је на романтичну бајку: принц и холивудска краљица. Међутим, мало је оних који су знали да је ова романтична посета прошла у погађању око мираза који је Грејс требало да донесе осиромашеном принцу. Да би се удала, Грејс је морала да прође инквизицију принчевог свештеника, како би се утврдило колико је будућа принцеза верски подобна, а била је изложена и низу физичких тестова који би потврдили да је у стању да роди наследника.

Добро упућени тврде да је Грејс мрзела сваку секунду свог венчања које се отегло на два дана. На њему је било присутно преко шест стотина званица у цркви, седам стотина у општини, а око три милиона гледалаца широм света гледало је снимак.

Слика насмејаних супружника обишла је свет, а њихова земља убрзо је постала рај за коцкаре и богаташе.

Шест година касније, пошто му је родила ћерку Каролину и наследника Алберта, она је постала толико разочарана да је одлучила да побегне у САД, где јој је Хичкок понудио милион долара (данашњих 7,6 милиона) да глуми у једном филму.

Међутим, Грејс је била свесна да уколико прихвати Хичкокову понуду и затражи развод, више никада неће видети децу. Наводно, она је тражила и развод од свог супруга, али јој он није дозволио.

Грејс Кели никад више није глумила. Умрла је у саобраћајној несрећи 1982. у Монаку, наводно након можданог удара.

Извор: Курир Стил

Коментари / 0

Оставите коментар