Tužna princeza Grejs Keli

Gluma je bila samo deo snova koje je ona ostvarila pre nego što se udala, a naizgled savršen život pratile su brojne kontroverze.

Zabava 27.03.2015 | 08:07
Tužna princeza Grejs Keli

Grejs Keli bila je dokaz da bajke zaista postoje, međutim, ne tako srećne. Njena lepota i elegancija inspirisala je slavnog Hičkoka, zavela najveće zavodnike 20. veka i naterala princa jednog malog kraljevstva da se njome oženi.

Decenijama se priča o njenoj romansi sa Kerijem Grantom, o nezasitosti u krevetu, a pikanterije iz njenog privatnog života iznova iznenađuju javnost.Na Kanskom festivalu 1955. godine Grejs je upoznala princa Renijea od Monaka. Tada je bio u dugoj vezi sa jednom francuskom glumicom koja nije mogla da mu podari dugo priželjkivano dete. Princ je ozbiljno tražio princezu koja će biti majka njegove dece.

Odluka da se vere ličila je na romantičnu bajku: princ i holivudska kraljica. Međutim, malo je onih koji su znali da je ova romantična poseta prošla u pogađanju oko miraza koji je Grejs trebalo da donese osiromašenom princu. Da bi se udala, Grejs je morala da prođe inkviziciju prinčevog sveštenika, kako bi se utvrdilo koliko je buduća princeza verski podobna, a bila je izložena i nizu fizičkih testova koji bi potvrdili da je u stanju da rodi naslednika.

Dobro upućeni tvrde da je Grejs mrzela svaku sekundu svog venčanja koje se oteglo na dva dana. Na njemu je bilo prisutno preko šest stotina zvanica u crkvi, sedam stotina u opštini, a oko tri miliona gledalaca širom sveta gledalo je snimak.

Slika nasmejanih supružnika obišla je svet, a njihova zemlja ubrzo je postala raj za kockare i bogataše.

Šest godina kasnije, pošto mu je rodila ćerku Karolinu i naslednika Alberta, ona je postala toliko razočarana da je odlučila da pobegne u SAD, gde joj je Hičkok ponudio milion dolara (današnjih 7,6 miliona) da glumi u jednom filmu.

Međutim, Grejs je bila svesna da ukoliko prihvati Hičkokovu ponudu i zatraži razvod, više nikada neće videti decu. Navodno, ona je tražila i razvod od svog supruga, ali joj on nije dozvolio.

Grejs Keli nikad više nije glumila. Umrla je u saobraćajnoj nesreći 1982. u Monaku, navodno nakon moždanog udara.

Izvor: Kurir Stil

Komentari / 0

Ostavite komentar