Копилот Андреас Лубиц патио од депресије?

Познаници копилота Андреаса Лубица, који је према истрази намерну срушио авион, кажу да је био срећан због посла који има. Медији: Патио је од депресије.

Свијет 26.03.2015 | 18:32
Копилот Андреас Лубиц патио од депресије?

Андреас Лубиц је увек показивао да је одушевљен што је добио посао у Џерманвингсу, никад није показао било какав другацији знак, кажу људи који су га учили летењу као тинејџера у његовом родном граду Монтабауру у западној Немачкој.

Међутим, неколико немачких медија је јавило да је Лубиц изгледа патиојод депересије.

Немачка телевизија Н-24, позивајући се на његове комшије, јавила је да је он, изгледа, патио од депресије и био на лечењу.

Немачки дневник "Франкфуртер алгемајне цајтунг" цитира мајку једне школске другарице копилота, која је рекла да се Лубиц поверио њеном детету да је за време школовања имао"бурноут".

Мајка је рекла да је њена кћерка Лубица срела последњи пут пред Божић, када је, како је рекла, деловао нормално.

Француски тужитељи данас су рекли, на основу снимка разговора у пилотској кабини, да је Лубиц, копилот авиона немачке компаније Џерманвингс 9525 који се срушио у уторак, намерно узмерио летилицу у планине.

Чланови једриличарког клуба у његовом граду Монтабауру, где је обновио своју дозволу за летење прошле јесени, рекли су за агенцију АП да је двадесетосмогодишњи Лубиц изгледао срећан са својим послом у нискобуџетној авиокомпанији која је део групе Луфтханза.

Он је почео да ради у Џерманвингсу у септембру 2013. и био је врло расположен када се вратио у једриличарски клуб прошле јесени да обнови једриличарску дозволу, кажу они.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

надимак

26.03.2015 20:54

Молим вас писите Лубитз, неко це га повезати са балканом јос би нам само то фалило хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

депресија

26.03.2015 21:50

Од ње се умире али не убија. Ако је имао биополаран поремецај или сизофренију. Било је доста да га неко наљути. Како год, грозна смрт и узас да убије толико људи.

ОДГОВОРИТЕ