Kopilot Andreas Lubic patio od depresije?

Poznanici kopilota Andreasa Lubica, koji je prema istrazi namernu srušio avion, kažu da je bio srećan zbog posla koji ima. Mediji: Patio je od depresije.

Svijet 26.03.2015 | 18:32
Kopilot Andreas Lubic patio od depresije?

Andreas Lubic je uvek pokazivao da je oduševljen što je dobio posao u Džermanvingsu, nikad nije pokazao bilo kakav drugaciji znak, kažu ljudi koji su ga učili letenju kao tinejdžera u njegovom rodnom gradu Montabauru u zapadnoj Nemačkoj.

Međutim, nekoliko nemačkih medija je javilo da je Lubic izgleda patiojod deperesije.

Nemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio na lečenju.

Nemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" citira majku jedne školske drugarice kopilota, koja je rekla da se Lubic poverio njenom detetu da je za vreme školovanja imao"burnout".

Majka je rekla da je njena kćerka Lubica srela poslednji put pred Božić, kada je, kako je rekla, delovao normalno.

Francuski tužitelji danas su rekli, na osnovu snimka razgovora u pilotskoj kabini, da je Lubic, kopilot aviona nemačke kompanije Džermanvings 9525 koji se srušio u utorak, namerno uzmerio letilicu u planine.

Članovi jedriličarkog kluba u njegovom gradu Montabauru, gde je obnovio svoju dozvolu za letenje prošle jeseni, rekli su za agenciju AP da je dvadesetosmogodišnji Lubic izgledao srećan sa svojim poslom u niskobudžetnoj aviokompaniji koja je deo grupe Lufthanza.

On je počeo da radi u Džermanvingsu u septembru 2013. i bio je vrlo raspoložen kada se vratio u jedriličarski klub prošle jeseni da obnovi jedriličarsku dozvolu, kažu oni.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nadimak

26.03.2015 20:54

Molim vas pisite Lubitz, neko ce ga povezati sa balkanom jos bi nam samo to falilo hehe

ODGOVORITE
Name

depresija

26.03.2015 21:50

Od nje se umire ali ne ubija. Ako je imao biopolaran poremecaj ili sizofreniju. Bilo je dosta da ga neko naljuti. Kako god, grozna smrt i uzas da ubije toliko ljudi.

ODGOVORITE