Оптимизам и Португалаца и Срба пред меч!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић прилично је оптимистичан пред гостовање "орлова" у Португалији, где ће се са селекцијом домаћина састати у недељу од 20.45 у Лисабону у оквиру квалификација за наредно првенство Европе. Фудбалски репрезентативац Португалије Рикардо Кварежма рекао је да његова екипа може да победи Србију у предостојећој утакмици ако буде играла пуном снагом.

Фудбал 26.03.2015 | 21:40
Оптимизам и Португалаца и Срба пред меч!

"Нећемо у Португалији бити посвећени само дефанзиви. Она јесте основна ствар у фудбалу, али играчи неће бити лимитирани само на њу. Ићи ћемо свакако на то да постигнемо гол. Четири тренинга су иза нас и сада имам мање дилема око тима. Презадовољан сам односом, концентрацијом и професионализмом играча, што сам и њима рекао на састанку у среду увече. Апсолутно верујем у квалитет сваког нашег играча. Свако од њих може да реши утакмицу, а нама и прекиди могу да буду убојито оружје, радимо на томе", рекао је Ћурчић и посветио се ривалу:

"Што се тиче Португалије, ми се морамо позабавити играчем који је, реално, један од најбољих на свету, али њихов тим дефинитивно није само Роналдо. Интересантно је да на претходним утакмицама више напада завршено на супротној страни од оне на којој је стајао Роналдо".

Португалци су квалифиакције за ЕУРО2016 почели поразом од Албаније, но тај исход не заварава никог у нашем стручном штабу:

"Португалија је квалитетна екипа, не можемо да анализирамо њихове могућности само на основу једне утакмице од пре шест месеци. Меч против Албаније је специфичан, Албанци су одиграли фанатично у одбрани, сада да ли су Португалци потценили ривала на почетку не знам, али је унервозили су се после двадесет, 25 минута и примили гол у незгодном времену. После тог меча, против Јерменије су показали више стрпљења, а последњи меч, против Аргентине, су одиграли добро", рекао је Ћурчић.

"Нема великих тајни, мораћемо да наставимо са оним што смо радили до сада. Играћемо пуном снагом против Србије", рекао је Кварежма португалским медијима.

"Не вреди сада причати о томе што се тада десило са Сколаријем. Било је то нешто чудно. Не могу ништа да обећам, али даћемо све од себе да забележимо победу. Португалија увек има највише циљеве и покушаћемо да их осваримо. Србија има добар тим, али је мистерија зашто није могла да остварује боље резултате", рекао је Кварежма.

Португалија је други на табели Групе И квалификација са шест бодова, пет више од Србије, која је на четвртом месту. Уз утакмицу више од конкурената Данска води са 7 бодова, а иза Португалаца је Албанија, са четири. Србија је на зачељу заједно са Јерменијом, која такође има бод после три наступа.

 

Коментари / 0

Оставите коментар