Optimizam i Portugalaca i Srba pred meč!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić prilično je optimističan pred gostovanje "orlova" u Portugaliji, gde će se sa selekcijom domaćina sastati u nedelju od 20.45 u Lisabonu u okviru kvalifikacija za naredno prvenstvo Evrope. Fudbalski reprezentativac Portugalije Rikardo Kvarežma rekao je da njegova ekipa može da pobedi Srbiju u predostojećoj utakmici ako bude igrala punom snagom.

Fudbal 26.03.2015 | 21:40
Optimizam i Portugalaca i Srba pred meč!

"Nećemo u Portugaliji biti posvećeni samo defanzivi. Ona jeste osnovna stvar u fudbalu, ali igrači neće biti limitirani samo na nju. Ići ćemo svakako na to da postignemo gol. Četiri treninga su iza nas i sada imam manje dilema oko tima. Prezadovoljan sam odnosom, koncentracijom i profesionalizmom igrača, što sam i njima rekao na sastanku u sredu uveče. Apsolutno verujem u kvalitet svakog našeg igrača. Svako od njih može da reši utakmicu, a nama i prekidi mogu da budu ubojito oružje, radimo na tome", rekao je Ćurčić i posvetio se rivalu:

"Što se tiče Portugalije, mi se moramo pozabaviti igračem koji je, realno, jedan od najboljih na svetu, ali njihov tim definitivno nije samo Ronaldo. Interesantno je da na prethodnim utakmicama više napada završeno na suprotnoj strani od one na kojoj je stajao Ronaldo".

Portugalci su kvalifiakcije za EURO2016 počeli porazom od Albanije, no taj ishod ne zavarava nikog u našem stručnom štabu:

"Portugalija je kvalitetna ekipa, ne možemo da analiziramo njihove mogućnosti samo na osnovu jedne utakmice od pre šest meseci. Meč protiv Albanije je specifičan, Albanci su odigrali fanatično u odbrani, sada da li su Portugalci potcenili rivala na početku ne znam, ali je unervozili su se posle dvadeset, 25 minuta i primili gol u nezgodnom vremenu. Posle tog meča, protiv Jermenije su pokazali više strpljenja, a poslednji meč, protiv Argentine, su odigrali dobro", rekao je Ćurčić.

"Nema velikih tajni, moraćemo da nastavimo sa onim što smo radili do sada. Igraćemo punom snagom protiv Srbije", rekao je Kvarežma portugalskim medijima.

"Ne vredi sada pričati o tome što se tada desilo sa Skolarijem. Bilo je to nešto čudno. Ne mogu ništa da obećam, ali daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Portugalija uvek ima najviše ciljeve i pokušaćemo da ih osvarimo. Srbija ima dobar tim, ali je misterija zašto nije mogla da ostvaruje bolje rezultate", rekao je Kvarežma.

Portugalija je drugi na tabeli Grupe I kvalifikacija sa šest bodova, pet više od Srbije, koja je na četvrtom mestu. Uz utakmicu više od konkurenata Danska vodi sa 7 bodova, a iza Portugalaca je Albanija, sa četiri. Srbija je na začelju zajedno sa Jermenijom, koja takođe ima bod posle tri nastupa.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar