Партизан представио Милинковића!

Нови тренер Партизана Зоран Милинковић представљен у Хумској. "Верујем у клуб, играче. Верујем у успех".

Фудбал 26.03.2015 | 15:20
Партизан представио Милинковића!

Зоран Милинковић од четвртка је и званично тренер првог тима ФК Партизан, чиме је, како је рекао, испуњена његова највећа жеља.

На промоцији новог тренера стручног штаба "Парног ваљка", поред новинара, била су присутна и двојица потпредседника клуба Милорад Вучелић и Војислав Недић. Али, занимљиво, не и трећи задужен за спортска питања Љубиша Тумбаковић.

Миленковић ће функцију првог тренера Партизана обављати до краја сезоне уз опцију да у јуну разговара о продужетку сарадње.

"Задатак није нимало лак, а времена је мало. Верујем у снагу клуба, величину и квалитет играча. Верујем у успех. Ушао сам у битку и желим да победим. Храброст ми никад није недостајала", почео је Милинковић.

Нови тренер Партизана прве фудбалске кораке начинио је управо у Хумској, за коју га вежу лепе успомене.

"Сигуран сам да Партизан има најбољи тим и најбоље навијаче на свету и верујем да ћемо заједничким снагама изгурати ову ствар. Осећам се величанствено што сам се вратио на стадион, на коме је моја генерација пре 29 година освојила титулу омладинског првака тадашње Југославије, а ја скупљао лопте на утакмицама сениорског тима испод Југа, уз напомену да је и мој син јединац велики навијач овог клуба."

Амбиције тренера Милинковића промениле су се преко ноћи. Са Вождовцем је намеравао да избори осптанак у Суперлиги и порази су били део свакодневнице. Са Партизаном је ситуација потпуно другачија - неуспеси се тешко праштају, а циљеви су највиши.

"То ме не оптерећује. Дуго година радим у српском фудбалу, а поменута ситуација између Партизана и Вождовца није за поређење, јер ја знам шта значи побеђивати."

Милинковић је, као тренер Вождовца, играо нерешено - 3:3 - са Партизаном на почетку пролећног дела сезоне.

"Сам себи сам отежао посао", навео је Милинковић уз осмех.

Нови шеф стручног штаба Партизана је у својој тренерској каријери водио и ОФК Београд, а 2012. је два пута савладао Црвену звезду. Како је рекао, нада се да ће добити "вечитог" ривала и са црно-белима.

"Ако Бог да и срећа јуначка", додао је.

Милинковић је истакао да није роб формације и да на основу профила играча одређује како ће његова екипа "стајати" наспрам противника.

"Систем игре зависи од профила фудбалера, али и противника. Партизан мора да има доминацију на терену, а верујем да има и капацитет да игра на гол више. Уосталом стављено ми је до знања да је осим резултата битан и квалитет представе".

Милинковић ће данас после подне, први пут у својству првог тренера Партизана, водити тренинг.

Коментари / 0

Оставите коментар