Partizan predstavio Milinkovića!

Novi trener Partizana Zoran Milinković predstavljen u Humskoj. "Verujem u klub, igrače. Verujem u uspeh".

Fudbal 26.03.2015 | 15:20
Partizan predstavio Milinkovića!

Zoran Milinković od četvrtka je i zvanično trener prvog tima FK Partizan, čime je, kako je rekao, ispunjena njegova najveća želja.

Na promociji novog trenera stručnog štaba "Parnog valjka", pored novinara, bila su prisutna i dvojica potpredsednika kluba Milorad Vučelić i Vojislav Nedić. Ali, zanimljivo, ne i treći zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković.

Milenković će funkciju prvog trenera Partizana obavljati do kraja sezone uz opciju da u junu razgovara o produžetku saradnje.

"Zadatak nije nimalo lak, a vremena je malo. Verujem u snagu kluba, veličinu i kvalitet igrača. Verujem u uspeh. Ušao sam u bitku i želim da pobedim. Hrabrost mi nikad nije nedostajala", počeo je Milinković.

Novi trener Partizana prve fudbalske korake načinio je upravo u Humskoj, za koju ga vežu lepe uspomene.

"Siguran sam da Partizan ima najbolji tim i najbolje navijače na svetu i verujem da ćemo zajedničkim snagama izgurati ovu stvar. Osećam se veličanstveno što sam se vratio na stadion, na kome je moja generacija pre 29 godina osvojila titulu omladinskog prvaka tadašnje Jugoslavije, a ja skupljao lopte na utakmicama seniorskog tima ispod Juga, uz napomenu da je i moj sin jedinac veliki navijač ovog kluba."

Ambicije trenera Milinkovića promenile su se preko noći. Sa Voždovcem je nameravao da izbori osptanak u Superligi i porazi su bili deo svakodnevnice. Sa Partizanom je situacija potpuno drugačija - neuspesi se teško praštaju, a ciljevi su najviši.

"To me ne opterećuje. Dugo godina radim u srpskom fudbalu, a pomenuta situacija između Partizana i Voždovca nije za poređenje, jer ja znam šta znači pobeđivati."

Milinković je, kao trener Voždovca, igrao nerešeno - 3:3 - sa Partizanom na početku prolećnog dela sezone.

"Sam sebi sam otežao posao", naveo je Milinković uz osmeh.

Novi šef stručnog štaba Partizana je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i OFK Beograd, a 2012. je dva puta savladao Crvenu zvezdu. Kako je rekao, nada se da će dobiti "večitog" rivala i sa crno-belima.

"Ako Bog da i sreća junačka", dodao je.

Milinković je istakao da nije rob formacije i da na osnovu profila igrača određuje kako će njegova ekipa "stajati" naspram protivnika.

"Sistem igre zavisi od profila fudbalera, ali i protivnika. Partizan mora da ima dominaciju na terenu, a verujem da ima i kapacitet da igra na gol više. Uostalom stavljeno mi je do znanja da je osim rezultata bitan i kvalitet predstave".

Milinković će danas posle podne, prvi put u svojstvu prvog trenera Partizana, voditi trening.

Komentari / 0

Ostavite komentar