Видео: Срби ће имати странца у тиму - Американца!

Сале Ђорђевић доводи Американца у репрезентацију! Френк Камински постаје Орао? Један од најбољих играча америчке НЦАА лиге којег Чарлс Баркли пореди са Дирком Новицким је велика жеља селектора Србије.

Кошарка 26.03.2015 | 19:20
Видео: Срби ће имати странца у тиму - Американца!

Мало је кошаркашки битних репрезентација у Европи за које до сада није заиграо макар један амерички кошаркаш. То су тренутно Литванија, Србија, Летонија и Турска. Ипак, Србија би ускоро могла да добије свог Американца!

Према писању Наших новина, селектор репрезентације Србије, Александар Ђорђевић жели да у дресу Орлова види Френка Каминског Јуниора! Реч је о једном од најбољих играча америчке НЦАА лиге, члану Висконсин Баџерса који има 22 године и игра на позицији крилног центра. Предуслови да Камински добије српски пасош постоје пошто му је деда с мајчине стране пореклом са ових простора. Ђорђевић зна за то и и жели да га види у репрезентацији.
“Реч је о веома талентованом момку за којег се и раније говорило да би могао да заигра за нашу земљу, међутим, у Савезу нису били превише заинтересовани за њега јер Френк не зна српски језик и још нема српско држављанство. Међутим, Ђорђевић је сада прилично загрејан да га доведе у репрезентацију јер верује да би могао да значи екипи већ на ЕП, али и у будућности”, пишу Наше новине.

Наводно и сам Френк има жељу да заигра за Србију. Он је одбио позиве Пољске с обзиром да вуче и њихово порекло. Док је био средњошколац је редовно играо на турнирима највећег српског удружења у Америци (СНФ) и 2008. године је био члан Сербијан Иглса.

Да је реч о великом таленту говоре и речи Чарлса Барклија, који га је упоредио са Дирком Новицким.
“Веома су слични по стилу игре и уколико буде наставио да се развија како треба, Камински би могао да буде његов наследник, Без дилеме је један од најбољих играча у НЦАА лиги”, рекао је легендарни Чарлс Баркли.

Предвиђа се да ће Камински на наредном НБА драфту бити међу десет првих пикова.

Коментари / 0

Оставите коментар