Video: Srbi će imati stranca u timu - Amerikanca!

Sale Đorđević dovodi Amerikanca u reprezentaciju! Frenk Kaminski postaje Orao? Jedan od najboljih igrača američke NCAA lige kojeg Čarls Barkli poredi sa Dirkom Novickim je velika želja selektora Srbije.

Košarka 26.03.2015 | 19:20
Video: Srbi će imati stranca u timu - Amerikanca!

Malo je košarkaški bitnih reprezentacija u Evropi za koje do sada nije zaigrao makar jedan američki košarkaš. To su trenutno Litvanija, Srbija, Letonija i Turska. Ipak, Srbija bi uskoro mogla da dobije svog Amerikanca!

Prema pisanju Naših novina, selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević želi da u dresu Orlova vidi Frenka Kaminskog Juniora! Reč je o jednom od najboljih igrača američke NCAA lige, članu Viskonsin Badžersa koji ima 22 godine i igra na poziciji krilnog centra. Preduslovi da Kaminski dobije srpski pasoš postoje pošto mu je deda s majčine strane poreklom sa ovih prostora. Đorđević zna za to i i želi da ga vidi u reprezentaciji.
“Reč je o veoma talentovanom momku za kojeg se i ranije govorilo da bi mogao da zaigra za našu zemlju, međutim, u Savezu nisu bili previše zainteresovani za njega jer Frenk ne zna srpski jezik i još nema srpsko državljanstvo. Međutim, Đorđević je sada prilično zagrejan da ga dovede u reprezentaciju jer veruje da bi mogao da znači ekipi već na EP, ali i u budućnosti”, pišu Naše novine.

Navodno i sam Frenk ima želju da zaigra za Srbiju. On je odbio pozive Poljske s obzirom da vuče i njihovo poreklo. Dok je bio srednjoškolac je redovno igrao na turnirima najvećeg srpskog udruženja u Americi (SNF) i 2008. godine je bio član Serbijan Iglsa.

Da je reč o velikom talentu govore i reči Čarlsa Barklija, koji ga je uporedio sa Dirkom Novickim.
“Veoma su slični po stilu igre i ukoliko bude nastavio da se razvija kako treba, Kaminski bi mogao da bude njegov naslednik, Bez dileme je jedan od najboljih igrača u NCAA ligi”, rekao je legendarni Čarls Barkli.

Predviđa se da će Kaminski na narednom NBA draftu biti među deset prvih pikova.

Komentari / 0

Ostavite komentar