ЕЛ, најава: Звезда вечерас код Албе!

Кошаркаши Црвене звезде од 20.15 гостују Алби у оквиру 12. кола Топ16 фазе Евролиге.

Кошарка 26.03.2015 | 15:00
ЕЛ, најава: Звезда вечерас код Албе!

‘Црвено-бели’ тренутно имају четири победе и осам пораза и без шансе су за пласман у четвртфинале, док изабраници Саше Обрадовића држе пету позицију са скором 5/6.

У првом дуелу два тима, Звезда је славила са 86:69 и берлинском тиму нанела један од најтежих пораза у елитном такмичењу ове сезоне.

Алба има једну победу мање од Панатинаикоса, који држи четврто место, па има и императиве победе у дуелу са изабраницима Дејана Радоњића, који ће играти растерећено. Ипак, упркос томе, тренер Звезде је најавио да ће се његови изабраници борити да остваре још неку победу до краја свог такмичења у Евролиги ове сезоне.

“Очекује нас јако важан меч, против противника који је показао квалитет у Топ 16 фази и који има шансу да се пласира даље. Води их Саша Обрадовић, који ради сјајан посао. Алба ће покушати да нас победи искуством и навијачи ће им вероватно бити предност. Ипак имамо и ми такмичарски мотив и размишљамо о победи”, рекао је Радоњић.

Са Радоњићем се сложио и крилни кошаркаш ‘црвено-белих’ Немања Дангубић, који је истакао да је главни циљ њега и саиграча да заврше ‘четворке’ Албе.

“Потрудићемо се да одиграмо на највишем могућем нивоу, будемо максимално борбени и уз такав приступ покушамо да забележимо још једну победу. Алба игра веома брзо, има врло покретљиве четворке и кључ утакмице би управо могао да буде у њиховом заустављању. Морамо да се потрудимо да наметнемо свој ритам, спречимо њихове контре и исконтролишемо скок. Сваки меч у Топ16 фази Евролиге за наш млади тим представља велики мотив, жељни смо доказивања и учинићемо све што је у нашој моћи да пружимо још једну добру партију”, закључио је Дангубић.

Обрадовић је пред долазак Звезде у Берлин истакао да његови изабраници морају да одиграју много боље него што је случај био у Београду.

“У првој утакмици, у Београду, потпуно смо изгубили своје главе. Атмосфера у Пиониру и агресивна игра Звезде су нас парализовали. За мене је Звезда, због своје величине и покретљивости, један од најталентованијих тимова у Евролиги. Свиђа ми се њихов агресивни стил игре и игра у одбрани. Поред свега тога, имају одличног центра у Марјановићу, који им је помогао да победе и веће тимове од нас. Иако ћемо имати готово комплетан тим, очекује нас тежак посао”, нагласио је Обрадовић.

Евролига, 12. коло
среда, 25. март
Жалгирис – Барселона 72:83
четвртак, 26. март
Алба – Црвена звезда 20.15
петак, 27. март
Галатасарај – Панатинаикос 19.00
Реал – Макаби 20.45

Табела:
1. Реал Мадрид 9/2*
2. Барселона 9/3*
3. Макаби 7/4
4. Панатинаикос 6/5
5. Алба 5/6
6. Жалгирис 4/8
7. Црвена звезда 3/8
8. Галатасарај 2/9

Коментари / 0

Оставите коментар