EL, najava: Zvezda večeras kod Albe!

Košarkaši Crvene zvezde od 20.15 gostuju Albi u okviru 12. kola Top16 faze Evrolige.

Košarka 26.03.2015 | 15:00
EL, najava: Zvezda večeras kod Albe!

‘Crveno-beli’ trenutno imaju četiri pobede i osam poraza i bez šanse su za plasman u četvrtfinale, dok izabranici Saše Obradovića drže petu poziciju sa skorom 5/6.

U prvom duelu dva tima, Zvezda je slavila sa 86:69 i berlinskom timu nanela jedan od najtežih poraza u elitnom takmičenju ove sezone.

Alba ima jednu pobedu manje od Panatinaikosa, koji drži četvrto mesto, pa ima i imperative pobede u duelu sa izabranicima Dejana Radonjića, koji će igrati rasterećeno. Ipak, uprkos tome, trener Zvezde je najavio da će se njegovi izabranici boriti da ostvare još neku pobedu do kraja svog takmičenja u Evroligi ove sezone.

“Očekuje nas jako važan meč, protiv protivnika koji je pokazao kvalitet u Top 16 fazi i koji ima šansu da se plasira dalje. Vodi ih Saša Obradović, koji radi sjajan posao. Alba će pokušati da nas pobedi iskustvom i navijači će im verovatno biti prednost. Ipak imamo i mi takmičarski motiv i razmišljamo o pobedi”, rekao je Radonjić.

Sa Radonjićem se složio i krilni košarkaš ‘crveno-belih’ Nemanja Dangubić, koji je istakao da je glavni cilj njega i saigrača da završe ‘četvorke’ Albe.

“Potrudićemo se da odigramo na najvišem mogućem nivou, budemo maksimalno borbeni i uz takav pristup pokušamo da zabeležimo još jednu pobedu. Alba igra veoma brzo, ima vrlo pokretljive četvorke i ključ utakmice bi upravo mogao da bude u njihovom zaustavljanju. Moramo da se potrudimo da nametnemo svoj ritam, sprečimo njihove kontre i iskontrolišemo skok. Svaki meč u Top16 fazi Evrolige za naš mladi tim predstavlja veliki motiv, željni smo dokazivanja i učinićemo sve što je u našoj moći da pružimo još jednu dobru partiju”, zaključio je Dangubić.

Obradović je pred dolazak Zvezde u Berlin istakao da njegovi izabranici moraju da odigraju mnogo bolje nego što je slučaj bio u Beogradu.

“U prvoj utakmici, u Beogradu, potpuno smo izgubili svoje glave. Atmosfera u Pioniru i agresivna igra Zvezde su nas paralizovali. Za mene je Zvezda, zbog svoje veličine i pokretljivosti, jedan od najtalentovanijih timova u Evroligi. Sviđa mi se njihov agresivni stil igre i igra u odbrani. Pored svega toga, imaju odličnog centra u Marjanoviću, koji im je pomogao da pobede i veće timove od nas. Iako ćemo imati gotovo kompletan tim, očekuje nas težak posao”, naglasio je Obradović.

Evroliga, 12. kolo
sreda, 25. mart
Žalgiris – Barselona 72:83
četvrtak, 26. mart
Alba – Crvena zvezda 20.15
petak, 27. mart
Galatasaraj – Panatinaikos 19.00
Real – Makabi 20.45

Tabela:
1. Real Madrid 9/2*
2. Barselona 9/3*
3. Makabi 7/4
4. Panatinaikos 6/5
5. Alba 5/6
6. Žalgiris 4/8
7. Crvena zvezda 3/8
8. Galatasaraj 2/9

Komentari / 0

Ostavite komentar