Ама, шта је то са Инијестом?!

Знате ли када је ас Барселоне последњи пут постигао гол или асистирао у Примери?

Фудбал 26.03.2015 | 20:40
Ама, шта је то са Инијестом?!

Нема сумње да је Андрес Инијеста један од најбољих везних фудбалера данашњице, али шта се то догађа са 30-годишњим играчем Барселоне у последњих годину дана?

Наиме, статистичари сајта "Сqуаwка" израчунали су да је овог четвртка тачно годину дана од када је ас Барселоне последњи пут постигао гол или уписао асистенцију у утакмици Примере.

Било је то у дуелу против Селте (26. марта 2014), у којем су Каталонци славили 3:0, а Инијеста је у 30. минуту асистирао Месију за други погодак у мечу. Само три дана раније дао је свој последњи гол у Примери, за сада, и то у дербију са Реал Мадридом, у којем је било 4:3 за Барселону, а Инијеста је постигао водећи гол већ у 7. минуту.

Ове сезоне искусни везиста је одиграо 17 утакмица у првенству Шпаније, имао је 19 шутева ка противничком голу, али ниједном није био прецизан, нити је успео да асистира неком од саиграча.

На питање шпанских новинара да ли су најбољи дани иза њега, Инијеста је одговорио:

"Мислим да нису. Добро је што је то питање, а не тврдња".

"Да не мислим да могу и даље да играм на највишем нивоу, сигурно не бих био ту где јесам. У свакој каријери постоји лош период, али је битно пребродити га и наставити даље. Ја и даље уживам у ономе чиме се бавим и једино о чему размишљам је како да освојимо још трофеја", додао је трећепласирани у избору за најбољег фудбалера света 2012, четвртопласирани годину дана раније, а другопласирани 2010.

Коментари / 0

Оставите коментар