Ama, šta je to sa Inijestom?!

Znate li kada je as Barselone poslednji put postigao gol ili asistirao u Primeri?

Fudbal 26.03.2015 | 20:40
Ama, šta je to sa Inijestom?!

Nema sumnje da je Andres Inijesta jedan od najboljih veznih fudbalera današnjice, ali šta se to događa sa 30-godišnjim igračem Barselone u poslednjih godinu dana?

Naime, statističari sajta "Squawka" izračunali su da je ovog četvrtka tačno godinu dana od kada je as Barselone poslednji put postigao gol ili upisao asistenciju u utakmici Primere.

Bilo je to u duelu protiv Selte (26. marta 2014), u kojem su Katalonci slavili 3:0, a Inijesta je u 30. minutu asistirao Mesiju za drugi pogodak u meču. Samo tri dana ranije dao je svoj poslednji gol u Primeri, za sada, i to u derbiju sa Real Madridom, u kojem je bilo 4:3 za Barselonu, a Inijesta je postigao vodeći gol već u 7. minutu.

Ove sezone iskusni vezista je odigrao 17 utakmica u prvenstvu Španije, imao je 19 šuteva ka protivničkom golu, ali nijednom nije bio precizan, niti je uspeo da asistira nekom od saigrača.

Na pitanje španskih novinara da li su najbolji dani iza njega, Inijesta je odgovorio:

"Mislim da nisu. Dobro je što je to pitanje, a ne tvrdnja".

"Da ne mislim da mogu i dalje da igram na najvišem nivou, sigurno ne bih bio tu gde jesam. U svakoj karijeri postoji loš period, ali je bitno prebroditi ga i nastaviti dalje. Ja i dalje uživam u onome čime se bavim i jedino o čemu razmišljam je kako da osvojimo još trofeja", dodao je trećeplasirani u izboru za najboljeg fudbalera sveta 2012, četvrtoplasirani godinu dana ranije, a drugoplasirani 2010.

Komentari / 0

Ostavite komentar