Каква је безбједност у Источном Сарајеву?

Новименовани начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Српко Косорић, који је на ту тужност ступио 9. марта, посјетио је данас Скупштину града Источно Сарајево и одржао први радни састанак са градоначелником Ненадом Самарџијом.

Република Српска 26.03.2015 | 12:30
Каква је безбједност у Источном Сарајеву?

Закључено је да такви радни састанци треба да постану пракса, да би се побољшала безбједности грађана и њихове имовине.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија упознао је новоименованог начелника Центра јавне безбједности са начином функционисања града, статутарним надлежностима и питањима о којима градска управа и Центар јавне безбједности морају сарађивати.

,,Ту прије свега мислим на инспекцијске службе града, јер ће у неким ситацијама њима бити потребна помоћ станица полиције и Центра. У надлежности града су и саобраћајна инспекција, те градски јавни и такси превоз, а у вези са тим питањима морамо сарађивати и међусобно се информисати'', каже градоначелник Самарџија.

,,Безбједност грађана и јавни ред и мир су приоритетни задаци полиције'', истакао је приликом радног састанка начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Српко Косорић и додао: ,,Што се тиче безбједносне ситуације она је на подручју Центра задовољавајућа. Настојаћемо да је у наредном периоду подигнемо на већи степен и надам се да ћемо у томе успјети.''

Иако је начелник Центра безбједносну ситуацију на подручју града Источно Сарајево окаректерисао као задовољавајућу, ситуација на терену говори другачије.

За мање од десет дана на подручју града догодило се једно убиство, те више тешких провалних крађа и наруашавања јавног реда и мира.

Новоизабрани начелник те податке није желио да коментарише.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Посматрач

26.03.2015 11:40

Градоначелник и Начелник су из двије различите политичке опције.Не могу се усагласити јер су криминал и политичка корупција на нивоу И.Сарајева и РС-а заштићени моћи и утицајем главешина из СНСД-а. Нарушена је социјална и економска сигурност грађана! Полиција је ту немоћна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

26.03.2015 16:38

У И. Сарајеву полиција само на цести узима лову себи у џеп. Ноцу нема полиције. Зато сваку ноц лопови обијају просторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

26.03.2015 19:48

Тек је ступио на функцију а не говори истину. Начелниче, дајте сваки дан у јавност не фризиран билтен дневних догађаја, па нека та јавност цијени безбједносну ситуацију у Источном Сарајеву.Ријешите се полицајаца-друмских разбојника у вашим редовима.Због њих сте изгубили повјерење грађана до границе да је питање дана када ће се грађани самоорганизовати да се бране од криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

27.03.2015 08:52

Сва тројица са Сокоца! Могли су се сатати на брду да се не возају беспотребно службеним аутима! Цицко и Чоловићи!!! Куку нама!!!

ОДГОВОРИТЕ