Kakva je bezbjednost u Istočnom Sarajevu?

Novimenovani načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Srpko Kosorić, koji je na tu tužnost stupio 9. marta, posjetio je danas Skupštinu grada Istočno Sarajevo i održao prvi radni sastanak sa gradonačelnikom Nenadom Samardžijom.

Republika Srpska 26.03.2015 | 12:30
Kakva je bezbjednost u Istočnom Sarajevu?

Zaključeno je da takvi radni sastanci treba da postanu praksa, da bi se poboljšala bezbjednosti građana i njihove imovine.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija upoznao je novoimenovanog načelnika Centra javne bezbjednosti sa načinom funkcionisanja grada, statutarnim nadležnostima i pitanjima o kojima gradska uprava i Centar javne bezbjednosti moraju sarađivati.

,,Tu prije svega mislim na inspekcijske službe grada, jer će u nekim sitacijama njima biti potrebna pomoć stanica policije i Centra. U nadležnosti grada su i saobraćajna inspekcija, te gradski javni i taksi prevoz, a u vezi sa tim pitanjima moramo sarađivati i međusobno se informisati'', kaže gradonačelnik Samardžija.

,,Bezbjednost građana i javni red i mir su prioritetni zadaci policije'', istakao je prilikom radnog sastanka načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Srpko Kosorić i dodao: ,,Što se tiče bezbjednosne situacije ona je na području Centra zadovoljavajuća. Nastojaćemo da je u narednom periodu podignemo na veći stepen i nadam se da ćemo u tome uspjeti.''

Iako je načelnik Centra bezbjednosnu situaciju na području grada Istočno Sarajevo okarekterisao kao zadovoljavajuću, situacija na terenu govori drugačije.

Za manje od deset dana na području grada dogodilo se jedno ubistvo, te više teških provalnih krađa i naruašavanja javnog reda i mira.

Novoizabrani načelnik te podatke nije želio da komentariše.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

26.03.2015 11:40

Gradonačelnik i Načelnik su iz dvije različite političke opcije.Ne mogu se usaglasiti jer su kriminal i politička korupcija na nivou I.Sarajeva i RS-a zaštićeni moći i uticajem glavešina iz SNSD-a. Narušena je socijalna i ekonomska sigurnost građana! Policija je tu nemoćna!

ODGOVORITE
Name

gradjanin

26.03.2015 16:38

U I. Sarajevu policija samo na cesti uzima lovu sebi u džep. Nocu nema policije. Zato svaku noc lopovi obijaju prostore.

ODGOVORITE
Name

kameleon

26.03.2015 19:48

Tek je stupio na funkciju a ne govori istinu. Načelniče, dajte svaki dan u javnost ne friziran bilten dnevnih događaja, pa neka ta javnost cijeni bezbjednosnu situaciju u Istočnom Sarajevu.Riješite se policajaca-drumskih razbojnika u vašim redovima.Zbog njih ste izgubili povjerenje građana do granice da je pitanje dana kada će se građani samoorganizovati da se brane od kriminalaca.

ODGOVORITE
Name

Gogo

27.03.2015 08:52

Sva trojica sa Sokoca! Mogli su se satati na brdu da se ne vozaju bespotrebno službenim autima! Cicko i Čolovići!!! Kuku nama!!!

ODGOVORITE