Павић незадовољан наплатом ПДВ-а на непокретности

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да се у процедури наплате пореза на непокретности мора нешто мијењати, будући да локалне заједнице нису задовољне ни наплатом ни обухватом овог пореза, јер Пореска управа Републике Српске тежиште баца на државне порезе.

Република Српска 26.03.2015 | 11:51
Павић незадовољан наплатом ПДВ-а на непокретности

"Када је ријеч о рјешењу овог проблема, сматрам да треба основати у Пореској управи посебно одјељење за наплату прихода који припадају локалним заједницама или пренијети ту надлежност на локалне заједнице да оне саме наплаћују порезе који им припадају", рекао је Павић.

Он је навео да су блиц контролом неколицине пореских обвезника у Приједору нађени нетачни подаци у пријавама имовине и да су огромни износи које општина досад није убирала због непријављених непокретности.

"Ми немамо инстурмената за наплату, а најгоре је то што овдје није у питању толико да ли они који су пријавили имовину плаћају или не, колико је питање што нико не санкционише оне који уопште нису пријавили имовину или оне који нису пријавили сву имовину", нагласио је Павић.

Он је додао да ће се универзална пореска стопа од 0,25 одсто, предложена новим законом, вјероватно смањити на око 0,20 одсто и да порески обвезници из Приједора неће осјетити велику разлику, будући да је од почетка наплате овог пореза 2012. године стопа у овом граду износила 0,18 одсто.

Извор: СРНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

искрен

26.03.2015 11:02

Ја колико ових има који царују у овако малом муком створеним ентитетом код гладног и збуњеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

без посла

26.03.2015 11:03

Турска владавина је била мила мајка, ста је сад ово. И дусу народу узесе. Само брину како намаци порезе да дрзава, опстине имају за плате лезихљебовицима. Ста цовјек да ради и од цега да плати ако нигдје не ради. Таквих породица је много у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈ ГРАД

26.03.2015 11:42

ТЕБИ ДАДОХ СВЕ, А ТИ МЕНИ НИШТА. УЗЕО СИ МИ РОДНО МЈЕСТО, ШКОЛУ, БОЛНИЦУ, ПРЕДУЗЕЋЕ У КОЈЕМ САМ РАДИО, И САД ТРЖИШ ЈОШ И ЈОШ И ЈОШ. МА СТАНИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ МОЈА ДЈЕЦА СУ ГЛАДНА А ВАША.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановић

26.03.2015 11:46

Некада су стара царства падала јер народ није могао обезбедити ДЕСЕТИНУ (или ти тадашњи ПДВ). А сада су натоварили бруку пореза и разни глоби. Ове сједе главе које су давно биле зреле за пензије не да ваљају глупости већ их котрљају. И лично ми изгледа комплетна слика Павића као да је копија Коштунице из Србије. Неупућен, неинформисан и није он ништа крив и као ја нисам у власти ја сам мањински члан Владе. А дебело са својом екипом чини јад по Републици Српској. Секташи тежеи и душу да исисају из народа крв су давно попили (вампири бар мало сркну крви, па одоше), а ови немају границе нити мјере. Кажу да је поскупљење струје 9,1%, али народ заборавља да је зимска тарифа дупло скупља од љетње па самим тиме и проценат поскупљења је процентуално већи као просјек на годишњем нивоу. Љетна тарифа 9,1%, а зимска 18,2%, сума сумарум просјечно поскупљење је 13,65%, на годишњем мјесечном просјеку. Гледам онога портпарола електродистибуције прича о цијенама струје у окружењу (колико је у Србији, Хрватској...), зашто не рече да је струја у Кини буд зашто јефтина јер је и Кина наше окружење. О стандарду обичног човјека је сувишно причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.03.2015 11:51

Овај Павић је права срамота. Он кад излази из аута требају двојица да га држе, кад говори успорено треба неко са стране да му суфлира. Он треба да оде са позиције Градоначелника, јер и физички и ментално он више није за то одавно способан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

26.03.2015 13:11

Боки, гријешиш, кад прича користи све опције да што више има ријечи, а мање смисла, то је кумровечка школа, завршили је и он и Додик, Радмановић, Шпирић, Кузмановић и многи други. Дај ти нама реци кад је Марко рекао нешто конкретно, а да је реченица имала више од 4 ријечи? Никада! Он држи говоре ради говора, стари комунистички начин, Жељка је један од првих наследника код нас те школе, а након њеног гашења деведесетих. Мада, слажем се за смјену, ово је град пропасти, ако ниси ДНС и медју првих 1000 на списку никад посао нећеш наћи, цијели град је у рукама групе људи. Погледај колико је прање пара на јавним радовима од доласка Марка на власт, само асфалт, калдрма, фасаде, обилазнице које ником не требају, чишћење корита сваке године од пар милиона Мићку и њему, дворана која ником не треба, пијаца која ником није требала, Борац из којег трава расте, Целпак легло лисица и паса луталица, Рудник Љубија за њих 10 да примају плате, а не ради ништа, Керамика за омладинска окупљања, Патрија за спрњу туриста, а тек бициклистичке стазе којима ни коњ не би могао проћи по Миљаковцима, Ракелићима...а тек колико пара на табле оде... Највећи криминал је у његовом ресору саобраћају, већ 15 година га води.

Name

тигар

26.03.2015 13:32

Људи цитам ове коментаре и све је то тако, али ста се ту мозе кад је Павиц изабран вољом вецине градјана сто даље имплицира да их има задовољни његовом владавином.

ОДГОВОРИТЕ