Pavić nezadovoljan naplatom PDV-a na nepokretnosti

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da se u proceduri naplate poreza na nepokretnosti mora nešto mijenjati, budući da lokalne zajednice nisu zadovoljne ni naplatom ni obuhvatom ovog poreza, jer Poreska uprava Republike Srpske težište baca na državne poreze.

Republika Srpska 26.03.2015 | 11:51
Pavić nezadovoljan naplatom PDV-a na nepokretnosti

"Kada je riječ o rješenju ovog problema, smatram da treba osnovati u Poreskoj upravi posebno odjeljenje za naplatu prihoda koji pripadaju lokalnim zajednicama ili prenijeti tu nadležnost na lokalne zajednice da one same naplaćuju poreze koji im pripadaju", rekao je Pavić.

On je naveo da su blic kontrolom nekolicine poreskih obveznika u Prijedoru nađeni netačni podaci u prijavama imovine i da su ogromni iznosi koje opština dosad nije ubirala zbog neprijavljenih nepokretnosti.

"Mi nemamo insturmenata za naplatu, a najgore je to što ovdje nije u pitanju toliko da li oni koji su prijavili imovinu plaćaju ili ne, koliko je pitanje što niko ne sankcioniše one koji uopšte nisu prijavili imovinu ili one koji nisu prijavili svu imovinu", naglasio je Pavić.

On je dodao da će se univerzalna poreska stopa od 0,25 odsto, predložena novim zakonom, vjerovatno smanjiti na oko 0,20 odsto i da poreski obveznici iz Prijedora neće osjetiti veliku razliku, budući da je od početka naplate ovog poreza 2012. godine stopa u ovom gradu iznosila 0,18 odsto.

Izvor: SRNA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

iskren

26.03.2015 11:02

Ja koliko ovih ima koji caruju u ovako malom mukom stvorenim entitetom kod gladnog i zbunjenog naroda.

ODGOVORITE
Name

bez posla

26.03.2015 11:03

Turska vladavina je bila mila majka, sta je sad ovo. I dusu narodu uzese. Samo brinu kako namaci poreze da drzava, opstine imaju za plate lezihljebovicima. Sta covjek da radi i od cega da plati ako nigdje ne radi. Takvih porodica je mnogo u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

MOJ GRAD

26.03.2015 11:42

TEBI DADOH SVE, A TI MENI NIŠTA. UZEO SI MI RODNO MJESTO, ŠKOLU, BOLNICU, PREDUZEĆE U KOJEM SAM RADIO, I SAD TRŽIŠ JOŠ I JOŠ I JOŠ. MA STANITE VEĆ JEDNOM MOJA DJECA SU GLADNA A VAŠA.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanović

26.03.2015 11:46

Nekada su stara carstva padala jer narod nije mogao obezbediti DESETINU (ili ti tadašnji PDV). A sada su natovarili bruku poreza i razni globi. Ove sjede glave koje su davno bile zrele za penzije ne da valjaju gluposti već ih kotrljaju. I lično mi izgleda kompletna slika Pavića kao da je kopija Koštunice iz Srbije. Neupućen, neinformisan i nije on ništa kriv i kao ja nisam u vlasti ja sam manjinski član Vlade. A debelo sa svojom ekipom čini jad po Republici Srpskoj. Sektaši težei i dušu da isisaju iz naroda krv su davno popili (vampiri bar malo srknu krvi, pa odoše), a ovi nemaju granice niti mjere. Kažu da je poskupljenje struje 9,1%, ali narod zaboravlja da je zimska tarifa duplo skuplja od ljetnje pa samim time i procenat poskupljenja je procentualno veći kao prosjek na godišnjem nivou. Ljetna tarifa 9,1%, a zimska 18,2%, suma sumarum prosječno poskupljenje je 13,65%, na godišnjem mjesečnom prosjeku. Gledam onoga portparola elektrodistibucije priča o cijenama struje u okruženju (koliko je u Srbiji, Hrvatskoj...), zašto ne reče da je struja u Kini bud zašto jeftina jer je i Kina naše okruženje. O standardu običnog čovjeka je suvišno pričati.

ODGOVORITE
Name

Boki

26.03.2015 11:51

Ovaj Pavić je prava sramota. On kad izlazi iz auta trebaju dvojica da ga drže, kad govori usporeno treba neko sa strane da mu suflira. On treba da ode sa pozicije Gradonačelnika, jer i fizički i mentalno on više nije za to odavno sposoban.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

26.03.2015 13:11

Boki, griješiš, kad priča koristi sve opcije da što više ima riječi, a manje smisla, to je kumrovečka škola, završili je i on i Dodik, Radmanović, Špirić, Kuzmanović i mnogi drugi. Daj ti nama reci kad je Marko rekao nešto konkretno, a da je rečenica imala više od 4 riječi? Nikada! On drži govore radi govora, stari komunistički način, Željka je jedan od prvih naslednika kod nas te škole, a nakon njenog gašenja devedesetih. Mada, slažem se za smjenu, ovo je grad propasti, ako nisi DNS i medju prvih 1000 na spisku nikad posao nećeš naći, cijeli grad je u rukama grupe ljudi. Pogledaj koliko je pranje para na javnim radovima od dolaska Marka na vlast, samo asfalt, kaldrma, fasade, obilaznice koje nikom ne trebaju, čišćenje korita svake godine od par miliona Mićku i njemu, dvorana koja nikom ne treba, pijaca koja nikom nije trebala, Borac iz kojeg trava raste, Celpak leglo lisica i pasa lutalica, Rudnik Ljubija za njih 10 da primaju plate, a ne radi ništa, Keramika za omladinska okupljanja, Patrija za sprnju turista, a tek biciklističke staze kojima ni konj ne bi mogao proći po Miljakovcima, Rakelićima...a tek koliko para na table ode... Najveći kriminal je u njegovom resoru saobraćaju, već 15 godina ga vodi.

Name

tigar

26.03.2015 13:32

Ljudi citam ove komentare i sve je to tako, ali sta se tu moze kad je Pavic izabran voljom vecine gradjana sto dalje implicira da ih ima zadovoljni njegovom vladavinom.

ODGOVORITE