Радници “Трудбеника” прекинули штрајк

Радници Фабрике компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" из Добоја прекинули су штрајк, након што је управа испунила минимун њихових захтјева.

Република Српска 26.03.2015 | 09:30
Радници “Трудбеника” прекинули штрајк

Радници "Трудбеника", њих педесетак јутрос су наставили производњу.

Предсједник Штрајкачког одбора Предраг Јоргић рекао је новинарима да је управа испунила минимум захтјева, који се односе на исплату цијеле мајске и 60 одсто априлске плате, те потписала рјешење о већинском синдикату који припада Савезу синдиката Републике Српске.

Јоргић је рекао да Управа у наредних 60 дана мора да пронађе рјешење у вези са увезивањем радног стажа, питањем здравственог осигурања, редовним исплатама превоза, набавком ХТЗ одјеће и обезбјеђивањем посла за све раднике.

"У супротном, по истеку 60 дана, поново ступамо у штрајк са захтјевом за исплату свих потраживања", рекао је Јоргић.

Он је додао да је због потраживања повјериоца око 15 машина судски запечаћено, чиме је под блокадом комплетна браварија.

Јоргић је рекао да Управа преговара са повјериоцима да би се пронашло прихватљиво рјешење да би машине биле одблокиране.

Радници "Трудбеника" ступили су 9. фебруара у генерални штрајк, захтијевајући да им буде исплаћено 15 заосталих плата и доприноса, да се нађе рјешење за повезивање осам и по година радног стажа и да им се омогуће бољи услови рада.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар