Radnici “Trudbenika” prekinuli štrajk

Radnici Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" iz Doboja prekinuli su štrajk, nakon što je uprava ispunila minimun njihovih zahtjeva.

Republika Srpska 26.03.2015 | 09:30
Radnici “Trudbenika” prekinuli štrajk

Radnici "Trudbenika", njih pedesetak jutros su nastavili proizvodnju.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Predrag Jorgić rekao je novinarima da je uprava ispunila minimum zahtjeva, koji se odnose na isplatu cijele majske i 60 odsto aprilske plate, te potpisala rješenje o većinskom sindikatu koji pripada Savezu sindikata Republike Srpske.

Jorgić je rekao da Uprava u narednih 60 dana mora da pronađe rješenje u vezi sa uvezivanjem radnog staža, pitanjem zdravstvenog osiguranja, redovnim isplatama prevoza, nabavkom HTZ odjeće i obezbjeđivanjem posla za sve radnike.

"U suprotnom, po isteku 60 dana, ponovo stupamo u štrajk sa zahtjevom za isplatu svih potraživanja", rekao je Jorgić.

On je dodao da je zbog potraživanja povjerioca oko 15 mašina sudski zapečaćeno, čime je pod blokadom kompletna bravarija.

Jorgić je rekao da Uprava pregovara sa povjeriocima da bi se pronašlo prihvatljivo rješenje da bi mašine bile odblokirane.

Radnici "Trudbenika" stupili su 9. februara u generalni štrajk, zahtijevajući da im bude isplaćeno 15 zaostalih plata i doprinosa, da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i da im se omoguće bolji uslovi rada.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar