Облине или витке ноге, питање је сад?

Мушкарцима се више допадају жене са дугачким витким ногама, каква је Тејлор Свифт, од дама са богатим облинама попут Ким Кардашијан, тврде научници.

Мода и љепота 26.03.2015 | 07:13
Облине или витке ноге, питање је сад?

Велика студија која је обухватила готово 60.000 волонтера имала је за циљ да открије да ли се мушкарцима више допадају високе и витке жене, од оних чије тело има облик пешчаног сата.

Резултат је у супротности са трендовима који су важили милионима година – сада и мушкарци воле “мршавице”.

Сложена серија визуелних тестова спроведена је у Универзитету Новог Јужног Велса у Сиднеју, а резултати су објављени у стручном часопису Еволутион анд Хуман Бехавиоур.

Направили су компјутеризоване слике различитих облика тела на основу 24 основна фактора – од обима груди и задњице, до односа обима струка и дужине ногу.

Иако научници наглашавају да се укуси разликују и да варирају у зависности од културе, у просеку су се мушкарцима више свиђале високе и витке девојке од ниских са облинама.

“Предоминантни еволуциони тренд усмерен је ка витким женама са уским струком”, пише у извештају.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

никола

26.03.2015 06:45

рекли "научници"? а они су опет познати као добри љубавници... људи воле и један и други тип, одавно је речено да се о укусима не расправља а ови нам намећу да више волимо једне од других

ОДГОВОРИТЕ