Видео: ''Кенгури'' одољели Нијемцима - 2:2!

У Бразилу лавови, у Немачкој маце! Панцер дивизија једва сачувала понос! Миле Јединак скинуо паучину из слободњака! Аустралија не само да је остала непоражена, него је у Кајзерслаутерну показала бољу партију од првака света - 2:2.

Фудбал 26.03.2015 | 08:20
Видео: ''Кенгури'' одољели Нијемцима - 2:2!

Може против Француске, Бразила и Аргентине, али не може против - Аустралије! Немачка је опет зарибала, додуше у пријатељској утакмици и у комбинованом саставу, али првак света све више подсећа на издувани балон, јер је од завршетка Мундијала добио само три меча, а по двапут изгубио и играо нерешено. Овога пута тек 2:2 са одличном селекцијом која је пре месец дана постала шампион Азије, за бриге селектора Јоакима Лева пред наставак квалификација за Првенство Европе.

Мада без Нојера, Хумелса, Боатенга, Швајнштајгера, Кроса и Милера, Панцер дивизија у Кајзерслаутерну није била ни изблиза моћна као прошлог лета, а мало је недостајало да претрпи први пораз после четири године у утакмицама у којима је водила, јер је у марту 2011. управо Аустралија шокирала фаворита, само што је тад славила 2:1.

И вечерас су Кенгури били близу скалпа светског прваку. Иако су губили после само 17. минута (сјајна реакција Марка Ројса), гости су играли храбро, отворено, нападали све време, претили порозној одбрани и преко Џејмса Тројсија пред одлазак на одмор стигли до заслуженог изједначења.

Офанзиван приступ и чињеница да је Немачка чувала адуте за суботњи дуел са Грузијом омогућли су Аустралијанцима да изађу из окова аутсајдера и захваљујћи сјајном поготку Милета Јединка из слободног ударца преокрену резултат.

Чинило се тада да је на помолу сензација месеца у светском фудбалу, међутим, понос Немаца сачувао је резервиста Лукас Подолски и 48. голом за државни тим избио на треће место вечне листе најбољих стрелаца репрезентације, иза неприкосновеног Мирослава Клосеа (71) и Герда Милера (48).

Коментари / 0

Оставите коментар