Video: ''Kenguri'' odoljeli Nijemcima - 2:2!

U Brazilu lavovi, u Nemačkoj mace! Pancer divizija jedva sačuvala ponos! Mile Jedinak skinuo paučinu iz slobodnjaka! Australija ne samo da je ostala neporažena, nego je u Kajzerslauternu pokazala bolju partiju od prvaka sveta - 2:2.

Fudbal 26.03.2015 | 08:20
Video: ''Kenguri'' odoljeli Nijemcima - 2:2!

Može protiv Francuske, Brazila i Argentine, ali ne može protiv - Australije! Nemačka je opet zaribala, doduše u prijateljskoj utakmici i u kombinovanom sastavu, ali prvak sveta sve više podseća na izduvani balon, jer je od završetka Mundijala dobio samo tri meča, a po dvaput izgubio i igrao nerešeno. Ovoga puta tek 2:2 sa odličnom selekcijom koja je pre mesec dana postala šampion Azije, za brige selektora Joakima Leva pred nastavak kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Mada bez Nojera, Humelsa, Boatenga, Švajnštajgera, Krosa i Milera, Pancer divizija u Kajzerslauternu nije bila ni izbliza moćna kao prošlog leta, a malo je nedostajalo da pretrpi prvi poraz posle četiri godine u utakmicama u kojima je vodila, jer je u martu 2011. upravo Australija šokirala favorita, samo što je tad slavila 2:1.

I večeras su Kenguri bili blizu skalpa svetskog prvaku. Iako su gubili posle samo 17. minuta (sjajna reakcija Marka Rojsa), gosti su igrali hrabro, otvoreno, napadali sve vreme, pretili poroznoj odbrani i preko Džejmsa Trojsija pred odlazak na odmor stigli do zasluženog izjednačenja.

Ofanzivan pristup i činjenica da je Nemačka čuvala adute za subotnji duel sa Gruzijom omogućli su Australijancima da izađu iz okova autsajdera i zahvaljujći sjajnom pogotku Mileta Jedinka iz slobodnog udarca preokrenu rezultat.

Činilo se tada da je na pomolu senzacija meseca u svetskom fudbalu, međutim, ponos Nemaca sačuvao je rezervista Lukas Podolski i 48. golom za državni tim izbio na treće mesto večne liste najboljih strelaca reprezentacije, iza neprikosnovenog Miroslava Klosea (71) i Gerda Milera (48).

Komentari / 0

Ostavite komentar