Видео: Данци ''окренули'' Амере уз хет-трик Бендтнера!

Американци су захваљујући слабим интервенцијама последње линије тима селекција Мортена Олсена, постигли два прилично лагана поготка и у једном тренутку били надомак тријуфма у Данској, али им то није дозволио нападач Волфсбурга, који је са два гола 83. и 91. минуту, укупно три, донео потпуни преокрет свом националном тиму - 3:2.

Фудбал 26.03.2015 | 08:00
Видео: Данци ''окренули'' Амере уз хет-трик Бендтнера!

У четири непуне сезоне носећи дресове Арсенала, Јувентуса и Волфсбурга само три првенствена гола, а на последње три утакмице у дресу Данске чак пет! Никлас Бендтнер наставио је да тресе мреже у репрезентативним мечевима, па је после два поготка у Београду у квалификацијама за Европско првенство, постигао хет-трик у пријатељском мечу са Сједињеним Америчким Државама у Орхосу и донео свом тиму више него заслужену победу - 3:2 (1:1).

Одбрана је дефинитивно најслабија карика данске репрезентације. То је потврђено и у вечерашњем мечу. Американци су захваљујући слабим интервенцијама последње линије тима селекција Мортена Олсена, постигли два прилично лагана поготка и у једном тренутку били надомак тријуфма у Данској, али им то није дозволио популарни Лорд, који је са два гола 83. и 91. минуту донео потпуни преокрет свом тиму.

Иако је ово био меч без великог броја изразитих прилика, напачи су били прилично ефикасни. У 19. минуту Жози Алтидор је показао колико га је тешко чувати, ушуњао се између двојице домаћих дефанзиваца, лако из избацио из игре и матирао немоћног Стефана Андерсена.

Бендтнер је код своја прва два поготка имао прилично среће, али му се исплатило што је пратио акције свог тима па је оба пута са друге стативе тресао мрежу ривала.

Американци су други пут на утакмици водили у 66. минуту, када је мрежу Андерсена погодио Арон Јохансон, на асистенцију Алтидора, али то није било довољно ни за нерешен резултат на овој утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар