Video: Danci ''okrenuli'' Amere uz het-trik Bendtnera!

Amerikanci su zahvaljujući slabim intervencijama poslednje linije tima selekcija Mortena Olsena, postigli dva prilično lagana pogotka i u jednom trenutku bili nadomak trijufma u Danskoj, ali im to nije dozvolio napadač Volfsburga, koji je sa dva gola 83. i 91. minutu, ukupno tri, doneo potpuni preokret svom nacionalnom timu - 3:2.

Fudbal 26.03.2015 | 08:00
Video: Danci ''okrenuli'' Amere uz het-trik Bendtnera!

U četiri nepune sezone noseći dresove Arsenala, Juventusa i Volfsburga samo tri prvenstvena gola, a na poslednje tri utakmice u dresu Danske čak pet! Niklas Bendtner nastavio je da trese mreže u reprezentativnim mečevima, pa je posle dva pogotka u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, postigao het-trik u prijateljskom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama u Orhosu i doneo svom timu više nego zasluženu pobedu - 3:2 (1:1).

Odbrana je definitivno najslabija karika danske reprezentacije. To je potvrđeno i u večerašnjem meču. Amerikanci su zahvaljujući slabim intervencijama poslednje linije tima selekcija Mortena Olsena, postigli dva prilično lagana pogotka i u jednom trenutku bili nadomak trijufma u Danskoj, ali im to nije dozvolio popularni Lord, koji je sa dva gola 83. i 91. minutu doneo potpuni preokret svom timu.

Iako je ovo bio meč bez velikog broja izrazitih prilika, napači su bili prilično efikasni. U 19. minutu Žozi Altidor je pokazao koliko ga je teško čuvati, ušunjao se između dvojice domaćih defanzivaca, lako iz izbacio iz igre i matirao nemoćnog Stefana Andersena.

Bendtner je kod svoja prva dva pogotka imao prilično sreće, ali mu se isplatilo što je pratio akcije svog tima pa je oba puta sa druge stative tresao mrežu rivala.

Amerikanci su drugi put na utakmici vodili u 66. minutu, kada je mrežu Andersena pogodio Aron Johanson, na asistenciju Altidora, ali to nije bilo dovoljno ni za nerešen rezultat na ovoj utakmici.

Komentari / 0

Ostavite komentar