Како да се ријешите алергије?

Последња истраживања кажу да број људи који пате од неког вида алергије се знатно повећао у последњој деценији.

Здравље 25.03.2015 | 21:57
Како да се ријешите алергије?

Када су алергије у питању, срећна околност је да постоји велики број медицинских средстава који могу да тренутно реше проблем. Лекари увек наглашавају да алергије могу да се залече, али не и да се излече. Сигурно знате барем једну особу која са собом носи пумпицу или посећује Дом здравља због инхалације.

Истраживања кажу да један од највећих алергена поред амброзије, полена (цвећа,траве), и одређених намерница је кикирики. Наиме, кикирики је један од главних узрока који могу довести до развоја алергије. Када мало боље ову ситуацију размотримо највећи број кондиторских производа поседује у траговима кикирики.

Број људи који се бори са разним видовима алергија од кијавице, реакција коже па све до гушења и респираторних проблема се разликује од територије до територије. Зато је увек препоручљиво да они који имају проблем са поленом и амброзијом избегавају места са великом концетрацијом ових алергена. Ако не желите да вам се летовање претвори у агонију, бирајте локације са ниским степеном ваздушне влажности и тамо где је Сунце и висока температура “осушила“ сваку биљку.

Велика Британија која је позната по високом степену влажности ваздуха, има оргоман број деце који имају неки вид алергијске реакције и респираторних проблема.

Алергија је реакција имуног система који погрешно детектује алергене као потенцијалне нападаче опасне по наш имуни систем. Научници још увек не могу да потврде који су тачни разлози овакве реакције имуног система.

Алергије се разликују од случаја до случаја, и управо из тог разлога нема универзално решење за све, нити терапије која ће сваком помоћи. Студије кажу да постоје намирнице који могу изазвати алергијску реакцију, као што су риба, јаја, млеко, сусам итд.

Најбитније је да ослушкујете свој организам, односно да утврдите која су његова правила, и када и у којој мери реагује на одређене околности и храну. Пошто је имунитет у стомаку и све што уносимо са рефлектује на наше здравље, ако не можете сами да одредите шта вам нарушава здравље постоји гомила клиника која се бави овим проблемом.

Потписник ових редова је имао искуства са астмом и алергијама, решење је у исхрани и намерницама које праве проблем у вашем организму. Алергија не мора бити ноћна мора која ће се с времена на време јављати, она може бити решена.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар