Мајами: Џумхур намучио Дакворта, али и испао!

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур поражен је у првом колу АТП Мастерса у Мајамију.

Тенис 25.03.2015 | 22:45
Мајами: Џумхур намучио Дакворта, али и испао!

Џумхур је у првом колу за противника имао Аустралијанца Џејмса Дакворта, 100. играча свијета.

Иако је наш тенисер боље рангиран играч, у овом мечу није био фаворит. Двадесеттрогодишњи Аустралијанац славио је са 6:3, 3:6, 6:3.

На почетку првог сета Џумхур прави брејк, којег је одмах и потврдио, те повео 2:0. Но, Дакворт је вратио брејк у четвртом гему, а други је направио у осмом, па је тако повео са 1:0.

У другом сету је Џумхур такође добро почео. Повео је 1:0 у гемовима, али је Дакворт враћао истом мјером. Код резултата 3:2 за Џумхура, а на сервису Дакворта, Сарајлија прави брејк и долази до 4:2, те сјајне шансе да одведе меч у трећи сет.

Након успјешног сервис-гема, сигуран је био и Дакворт, а одлучујући за други сет био је девети гем. Успио је Џумхур да га освоји и да изједначи на 1:1 у сетовима.

Кључни тренутак у трећем сету догодио се у шестом гему на сервис Дамира Џумхура. Аустралијанац користи једну од двије брејк лопте и долази до вођства од 4:2.

Затим Дакворт сигурним сервисом долази до 5:2, што је за Џумхура било недостижно, па је аустралијски тенисер стигао до освајања одлучујућег сета са 6:3 и побједе од 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар