Majami: Džumhur namučio Dakvorta, ali i ispao!

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP Mastersa u Majamiju.

Tenis 25.03.2015 | 22:45
Majami: Džumhur namučio Dakvorta, ali i ispao!

Džumhur je u prvom kolu za protivnika imao Australijanca Džejmsa Dakvorta, 100. igrača svijeta.

Iako je naš teniser bolje rangiran igrač, u ovom meču nije bio favorit. Dvadesettrogodišnji Australijanac slavio je sa 6:3, 3:6, 6:3.

Na početku prvog seta Džumhur pravi brejk, kojeg je odmah i potvrdio, te poveo 2:0. No, Dakvort je vratio brejk u četvrtom gemu, a drugi je napravio u osmom, pa je tako poveo sa 1:0.

U drugom setu je Džumhur takođe dobro počeo. Poveo je 1:0 u gemovima, ali je Dakvort vraćao istom mjerom. Kod rezultata 3:2 za Džumhura, a na servisu Dakvorta, Sarajlija pravi brejk i dolazi do 4:2, te sjajne šanse da odvede meč u treći set.

Nakon uspješnog servis-gema, siguran je bio i Dakvort, a odlučujući za drugi set bio je deveti gem. Uspio je Džumhur da ga osvoji i da izjednači na 1:1 u setovima.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se u šestom gemu na servis Damira Džumhura. Australijanac koristi jednu od dvije brejk lopte i dolazi do vođstva od 4:2.

Zatim Dakvort sigurnim servisom dolazi do 5:2, što je za Džumhura bilo nedostižno, pa je australijski teniser stigao do osvajanja odlučujućeg seta sa 6:3 i pobjede od 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar