ЛШ: Партизан поражен, Раднички славио!

Ватерполисти Партизана поражени су од Приморја 14:8, у седмом колу Лиге шампиона, док су ватерполисти Радничког савладали Брешу 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4).

Остали спортови 25.03.2015 | 21:20
ЛШ: Партизан поражен, Раднички славио!

Црно-бели су доживели пети пораз којим су практично изгубили шансе да се пласирају на Фајнал-сикс турнир. С друге стране, ријечки тим је обезбедио пласман на Ф6.

Партизан је одлично парирао домаћину у првом полувремену, стекао је предност 3:2 на паузи, али је у спектакуларној трећој четвртини Приморје са 7:5 стигло до преокрета и тако сломило ривала.

Стрелци за Партизан били су Мандић, Гелен, Суботић, Гогов, Јакшић, Радојевић, Стојановић и Асановић, док су домаћина са по три гола предводили Сукно и Раду.

У наредном колу Б групе Партизан 8. априла дочекује Солнок, док Приморје гостује екипи фењераша Шпандауа.

Српски тим остварио је трећу победу и остао у трци за пласман на завршни турнир, док су Италијани након четвртог пораза претпоследњи на табели, практично без шанси за "фајнал сикс".

Домаћина је предводио Дедовић са четири гола, док су Ћук, Вуксановић, Басара и Врлић дали по два. Рицо и Прескути су носили Италијане са по три поготка.

Крагујевчани су највећим делом сусрета били бољи, успешно су одржавали предност из прве четвртине, али су за коначан успех морали да уложе много труда.

Гости се дуго нису предавали, у једном тренутку запретили су чак и преокретом, али су изабраници Уроша Стевановића потврдили квалитет у пресудним тренуцима.

Одлучио је гол Басаре на око минут и по пре краја за предност од три гола, када је екипа Бреше дефинитивно одустала од даљег отпора.

"Одиграли смо стрпљиво, паметно и борбено до краја и заслужено смо победили. Од почетка смо контролисали утакмицу и издржали њихов пресинг по читавом базену. Ово је велика победа, награда за напоран рад, настављамо даље. Сада смо у игри за фајнал сикс, али морамо у наредној утакмици да победимо Барселонету", изјавио је после меча тренер Стевановић.

Раднички у 8. колу А групе игра као гост против Барселонете 8. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар