Враћајући се са екскурзије умало да закасне на кобни лет

Међу 150 жртава пада авиона немачког авио-превозника "Џерман вингса" је комплетан10. разред са 16 ученика гимназије "Јосеф Кениг" из Халтерна, као и њихове две професорке.

Свијет 25.03.2015 | 18:01
Враћајући се са екскурзије умало да закасне на кобни лет

Деца су се враћала у Диселдорф после курса шпанског језика у Барселони. Што је најгоре, умало су пропустили лет јер је једна девојчица на железничкој станици, где је разред чекао воз до аеродрома, схватила да је заборавила пасош у кући породице у којој је била на размени. Међутим, породица је инсистирала је на томе да је одвезу назад по пасош, па право на аеродром, где су остали већ стигли...

У Халтерну, градићу са нешто више од 30.000 људи, смештеном у Северној-Рајни Вестфалији, данас владају туга и мук. Људи се окупљају испред школе, деца теше једна друге...

"Бол не може ни једна сила света људима узети, бол можемо са њима само делити", рекла је данас министар просвете у покрајинској влади Силвија Лерман у Халтерну, градићу где су заставе на пола копља, где свако сваког познаје и где је вест о погибији ђака скоро свакога на неки начин погодила. Родитељи деце, како је рекла Лерман, путују на место несреће у француске Алпе.

У Халтерну су две цркве данас отвориле своја врата за оне којима је помоћ потребна, јављају медији, указујући и да се психолози налазе у школи, како би пружили помоћ.

Директор гимназије Улрих Весел је, описујући моменат када се сусрео са родитељима деце и када им је морао да саопштини да наде више нема, рекао да такав тренутак још једном у животу не жели да доживи.

"У нашој школи више ништа није онако, као што је било", рекао је Весел, преносе медији и додао да је то "трагедија која нас оставља без речи и са којом ми морамо научити да живимо". "То је било замишљено као једно радосно путовање, али је завршило као трагедија", додао је.

Медији пишу да се једна од наставница шпанског језика, која је страдала са децом, тек удала, а да је друга планирала удају.

Извор: Дејли мејл, Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар