Vraćajući se sa ekskurzije umalo da zakasne na kobni let

Među 150 žrtava pada aviona nemačkog avio-prevoznika "Džerman vingsa" je kompletan10. razred sa 16 učenika gimnazije "Josef Kenig" iz Halterna, kao i njihove dve profesorke.

Svijet 25.03.2015 | 18:01
Vraćajući se sa ekskurzije umalo da zakasne na kobni let

Deca su se vraćala u Diseldorf posle kursa španskog jezika u Barseloni. Što je najgore, umalo su propustili let jer je jedna devojčica na železničkoj stanici, gde je razred čekao voz do aerodroma, shvatila da je zaboravila pasoš u kući porodice u kojoj je bila na razmeni. Međutim, porodica je insistirala je na tome da je odvezu nazad po pasoš, pa pravo na aerodrom, gde su ostali već stigli...

U Halternu, gradiću sa nešto više od 30.000 ljudi, smeštenom u Severnoj-Rajni Vestfaliji, danas vladaju tuga i muk. Ljudi se okupljaju ispred škole, deca teše jedna druge...

"Bol ne može ni jedna sila sveta ljudima uzeti, bol možemo sa njima samo deliti", rekla je danas ministar prosvete u pokrajinskoj vladi Silvija Lerman u Halternu, gradiću gde su zastave na pola koplja, gde svako svakog poznaje i gde je vest o pogibiji đaka skoro svakoga na neki način pogodila. Roditelji dece, kako je rekla Lerman, putuju na mesto nesreće u francuske Alpe.

U Halternu su dve crkve danas otvorile svoja vrata za one kojima je pomoć potrebna, javljaju mediji, ukazujući i da se psiholozi nalaze u školi, kako bi pružili pomoć.

Direktor gimnazije Ulrih Vesel je, opisujući momenat kada se susreo sa roditeljima dece i kada im je morao da saopštini da nade više nema, rekao da takav trenutak još jednom u životu ne želi da doživi.

"U našoj školi više ništa nije onako, kao što je bilo", rekao je Vesel, prenose mediji i dodao da je to "tragedija koja nas ostavlja bez reči i sa kojom mi moramo naučiti da živimo". "To je bilo zamišljeno kao jedno radosno putovanje, ali je završilo kao tragedija", dodao je.

Mediji pišu da se jedna od nastavnica španskog jezika, koja je stradala sa decom, tek udala, a da je druga planirala udaju.

Izvor: Dejli mejl, Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar