Стојке улази у историју!

Голман са највише наступа у националном дресу од Краљевине Југославије до данас! Искусни чувар мреже ће у Лисабону 60. пут чувати гол Орлова.

Фудбал 26.03.2015 | 14:40
Стојке улази у историју!

Први голман фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић изјавио је данас да сви у екипи желе да победе Португалију у Лисабону и врате се у трку за пласман на ЕП, али да ништа неће бити изгубљено и у случају неповољног резултата.
"Код нас постоји велика жеља да идемо на победу у Лисабону. Ми смо пред сваку утакмицу оптимисти и под великом одговорношћу, јер играмо у националном дресу. Али ми не можемо сада да предвидимо све ситуације на терену и да обећамо победу", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Искусни чувар мреже, који је бранио на оба претходна сусрета са Португалцима у квалификацијама за ЕП 2008, у Лисабону ће одиграти 60. меч за државни тим и постати голман са највише наступа од времена када је 1920. године Краљевина Југославија први пут изашла на међународну сцену.

Стојковић који је својевремено био члан Спортинга из Лисабона, као највећу опасност у домаћој селекцију, уз Кристијана Роналда, апострофирао је одличне шутере Нанија и Мутиња.
"Роналдо и Мутињо, као и Нани, су одлични шутери, али нису усамљени. Спреман сам на искушења, али се надам да они неће имати много прилика да шутирају према нашем голу", додао је Стојковић.

Он је оценио да је добро што екипа не осећа велики притисак уочи меча, јер је Португалија, као једна од најбољих европских и светских селекција, без дилеме фаворит.
"Ми знамо у каквом смо положају. Много се спекулише тиме да ли нам одговора нерешен исход и да ли са евентуалним поразом губимо све шансе за пласман у Француску. Сматрам да за нас ништа није изгубљено и у случају неповољног резултата, јер има још пуно да се игра. Можемо да освојимо 10 бодова, што би било довољно", закључио је Стојковић.

Утакмица између Португалије и Србије игра се у недељу од 20.45 сати у Лисабону.

Коментари / 0

Оставите коментар