Stojke ulazi u istoriju!

Golman sa najviše nastupa u nacionalnom dresu od Kraljevine Jugoslavije do danas! Iskusni čuvar mreže će u Lisabonu 60. put čuvati gol Orlova.

Fudbal 26.03.2015 | 14:40
Stojke ulazi u istoriju!

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je danas da svi u ekipi žele da pobede Portugaliju u Lisabonu i vrate se u trku za plasman na EP, ali da ništa neće biti izgubljeno i u slučaju nepovoljnog rezultata.
"Kod nas postoji velika želja da idemo na pobedu u Lisabonu. Mi smo pred svaku utakmicu optimisti i pod velikom odgovornošću, jer igramo u nacionalnom dresu. Ali mi ne možemo sada da predvidimo sve situacije na terenu i da obećamo pobedu", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Iskusni čuvar mreže, koji je branio na oba prethodna susreta sa Portugalcima u kvalifikacijama za EP 2008, u Lisabonu će odigrati 60. meč za državni tim i postati golman sa najviše nastupa od vremena kada je 1920. godine Kraljevina Jugoslavija prvi put izašla na međunarodnu scenu.

Stojković koji je svojevremeno bio član Sportinga iz Lisabona, kao najveću opasnost u domaćoj selekciju, uz Kristijana Ronalda, apostrofirao je odlične šutere Nanija i Mutinja.
"Ronaldo i Mutinjo, kao i Nani, su odlični šuteri, ali nisu usamljeni. Spreman sam na iskušenja, ali se nadam da oni neće imati mnogo prilika da šutiraju prema našem golu", dodao je Stojković.

On je ocenio da je dobro što ekipa ne oseća veliki pritisak uoči meča, jer je Portugalija, kao jedna od najboljih evropskih i svetskih selekcija, bez dileme favorit.
"Mi znamo u kakvom smo položaju. Mnogo se spekuliše time da li nam odgovora nerešen ishod i da li sa eventualnim porazom gubimo sve šanse za plasman u Francusku. Smatram da za nas ništa nije izgubljeno i u slučaju nepovoljnog rezultata, jer ima još puno da se igra. Možemo da osvojimo 10 bodova, što bi bilo dovoljno", zaključio je Stojković.

Utakmica između Portugalije i Srbije igra se u nedelju od 20.45 sati u Lisabonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar