"Леотар" вс Требиње: Чији је стадион?

Фудбалски клуб “Леотар” и “Бобар банка” с једне, и град Требиње с друге стране, настављају судску битку у чијем је власништву стадион “Полице”, који је заложен од бившег руководства “Леотара” за кредит од 370 хиљада марака.

Република Српска 25.03.2015 | 15:49
"Леотар" вс Требиње: Чији је стадион?

За руководство Фудбалског клуба “Леотар” понуда ликвидационог управника “Бобар банке” Мила Максимовића, који је спреман да одблокира рачун “Леотара”, јер је блокиран због кредита од 370 хиљада марака, уколико јемац буде град Требиње или неко Јавно предузеће и више је него коректна. Међутим, ту понуду неће ни да чује градоначелник Славко Вучуревић, који је поновио да је стадион заложен незаконито и злонамјерно од бившег предсједника клуба Луке Петровића, актуелног народног посланика и првог човјека требињског СНСД-а.

“Не долази у обзир да град Требиње и грађани Требиња буду јемци за било чији лоповлук, поготово не у ФК “Леотар”. То је сасвим јасно. Новац који би требало тамо да дамо, да га имам, ја би га употријебио за ријешавање стамбених питања породица погинулих и РВИ који на то имају право, а никако стављао у функцију за покривање нечијег лоповлука”, казао је Славко Вучуревић, градоначелник Требиња.

Потпредсједник “Леотара” сматра да је та понуда више него коректна.
“Начин јесте такав да или град Требиње или неко од Јавних предузећа приступи дугу, тј. да буде до 31.12. 2015 јемац, односно судужник у дугу. У том случају ће се одблокирати рачун ФК “Леотар” до тог датума, тако да ми сматрамо, с обзиром на то да град Требиње има призната та средства од 5,2 милиона која су заробљена и искрено сматрамо да је врло тешко да ће неко од тих повјерилаца успјети да наплати од “Бобар банке””, каже Милан Томановић, потпредсједник “Леотара”.

Упоредо с тим, град Требиње и ФК “Леотар” воде судску битку, а на припремном рочишту судији Окружног привредног суда Смајилу Беговићу достављени су докази о власништву.

“На данашњем припремном рочишту остали смо код тужбе И захтјева којим тражимо поништење нотарског уговора, као и брисање хипотека на некретнима градског Фудбалког стадиона “Леотар”. Предложили смо доказе с циљем доказивања нашег тужбеног захтјева”, рекао је Радинко Савић, помоћник Јавног правобраница Републике Српске.

Главна распарава заказана је за 15 април.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

стедиса

25.03.2015 15:19

А КО ЦЕ ДА ВРАТИ МОЈИХ 50000 км ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкрот

26.03.2015 13:43

Еее људино, а мојих 2оо хиљада € због ових лопова висе нецу ни видјети.

Name

Микаило

25.03.2015 16:41

Како управник мозе понудити такву нагодбу? Ако је тако, ради се о кривицном дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

26.03.2015 07:36

Нека плати онај ко је покрао фудбалски клуб Леотар Хет,Електропривреда, а не Опстина...свака част Вучуревићу...једини човјек постен од ових лопова Требињских.

ОДГОВОРИТЕ