"Leotar" vs Trebinje: Čiji je stadion?

Fudbalski klub “Leotar” i “Bobar banka” s jedne, i grad Trebinje s druge strane, nastavljaju sudsku bitku u čijem je vlasništvu stadion “Police”, koji je založen od bivšeg rukovodstva “Leotara” za kredit od 370 hiljada maraka.

Republika Srpska 25.03.2015 | 15:49
"Leotar" vs Trebinje: Čiji je stadion?

Za rukovodstvo Fudbalskog kluba “Leotar” ponuda likvidacionog upravnika “Bobar banke” Mila Maksimovića, koji je spreman da odblokira račun “Leotara”, jer je blokiran zbog kredita od 370 hiljada maraka, ukoliko jemac bude grad Trebinje ili neko Javno preduzeće i više je nego korektna. Međutim, tu ponudu neće ni da čuje gradonačelnik Slavko Vučurević, koji je ponovio da je stadion založen nezakonito i zlonamjerno od bivšeg predsjednika kluba Luke Petrovića, aktuelnog narodnog poslanika i prvog čovjeka trebinjskog SNSD-a.

“Ne dolazi u obzir da grad Trebinje i građani Trebinja budu jemci za bilo čiji lopovluk, pogotovo ne u FK “Leotar”. To je sasvim jasno. Novac koji bi trebalo tamo da damo, da ga imam, ja bi ga upotrijebio za riješavanje stambenih pitanja porodica poginulih i RVI koji na to imaju pravo, a nikako stavljao u funkciju za pokrivanje nečijeg lopovluka”, kazao je Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

Potpredsjednik “Leotara” smatra da je ta ponuda više nego korektna.
“Način jeste takav da ili grad Trebinje ili neko od Javnih preduzeća pristupi dugu, tj. da bude do 31.12. 2015 jemac, odnosno sudužnik u dugu. U tom slučaju će se odblokirati račun FK “Leotar” do tog datuma, tako da mi smatramo, s obzirom na to da grad Trebinje ima priznata ta sredstva od 5,2 miliona koja su zarobljena i iskreno smatramo da je vrlo teško da će neko od tih povjerilaca uspjeti da naplati od “Bobar banke””, kaže Milan Tomanović, potpredsjednik “Leotara”.

Uporedo s tim, grad Trebinje i FK “Leotar” vode sudsku bitku, a na pripremnom ročištu sudiji Okružnog privrednog suda Smajilu Begoviću dostavljeni su dokazi o vlasništvu.

“Na današnjem pripremnom ročištu ostali smo kod tužbe I zahtjeva kojim tražimo poništenje notarskog ugovora, kao i brisanje hipoteka na nekretnima gradskog Fudbalkog stadiona “Leotar”. Predložili smo dokaze s ciljem dokazivanja našeg tužbenog zahtjeva”, rekao je Radinko Savić, pomoćnik Javnog pravobranica Republike Srpske.

Glavna rasparava zakazana je za 15 april.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

stedisa

25.03.2015 15:19

A KO CE DA VRATI MOJIH 50000 km ?

ODGOVORITE
Name

bankrot

26.03.2015 13:43

Eee ljudino, a mojih 2oo hiljada € zbog ovih lopova vise necu ni vidjeti.

Name

Mikailo

25.03.2015 16:41

Kako upravnik moze ponuditi takvu nagodbu? Ako je tako, radi se o krivicnom djelu.

ODGOVORITE
Name

stefan

26.03.2015 07:36

Neka plati onaj ko je pokrao fudbalski klub Leotar Het,Elektroprivreda, a ne Opstina...svaka čast Vučureviću...jedini čovjek posten od ovih lopova Trebinjskih.

ODGOVORITE