Партизан смијенио Николића!

Управа Партизана сменила је Марка НИколића већином гласова! Кандидати су Друловић и Милинковић.

Фудбал 25.03.2015 | 13:20
Партизан смијенио Николића!

Догодило се!

Управни одбор Партизана, већином гласова, сменио је досадашњег шефа стручног штаба Марка Николића.

Тачније, како је новинарима пренео члан управе Миломир Глигоријевић, Партизан је раскинуо уговор са Николићем.

"Ово је непријатна ситуација за све. Планови које смо зацртали и ми и Марко Николић нису испуњени", рекао је Глигоријевић.

Према његовим речима, кандидати за новог тренера су некадашњи играчи Партизана - Љубинко Друловић и Зоран Милинковић, који је тренутно тренер Вождовца.

Николићево смењивање уследило је након што се предност од шест бодова, колико је Партизан имао на крају јесењег дела првенства над Црвеном звездом, после пет кола наставка шампионата "истопила" на само два.

У недељу увече, у одсуству потпредседника задуженог за спортска питања Љубише Тумбаковића, који је боравио у иностранству, најуже руководство Партизана на челу са председником Зораном Поповићем, генералним директором Милошем Вазуром и члановима Управе Милорадом Вучелићем и Војиславом Недићем, практично гледајући утакмицу Будућност - Партизан, донело је одлуку да Николић буде смењен, а да на његово место дође тренер Вождовца Зоран Милинковић.

Међутим, као и у децембру када су сада већ бивши спортски директор Драган Ћирић и потпредседник Тумбаковић имали идеју да Николића смене и замене Иваном Томићем, појавио се отпор навијача који су и даље чврсто уверени да је актуелни тренер - најбољи тренер за Партизан у овом тренутку.

Тумбаковић, који се у међувремену вратио из иностранства, поручио је да ће отићи из клуба ако Николић буде смењен, иако је крајем децембра заговарао такав сценарио.

Навијачи Партизана сматрају да је за тренера требало ангажовати неко ко би био радо прихваћен, а тај неко препознат је у лику бившег тренера и селектора, Мирослава Ђукића, који је недавно добио отказ у Кордоби.

Али, према писању појединих медија, Ђукић се увелико у телефонском разговору захвалио на позиву и саопштио да нема намеру да се враћа у српски фудбал.

Коментари / 0

Оставите коментар