Partizan smijenio Nikolića!

Uprava Partizana smenila je Marka NIkolića većinom glasova! Kandidati su Drulović i Milinković.

Fudbal 25.03.2015 | 13:20
Partizan smijenio Nikolića!

Dogodilo se!

Upravni odbor Partizana, većinom glasova, smenio je dosadašnjeg šefa stručnog štaba Marka Nikolića.

Tačnije, kako je novinarima preneo član uprave Milomir Gligorijević, Partizan je raskinuo ugovor sa Nikolićem.

"Ovo je neprijatna situacija za sve. Planovi koje smo zacrtali i mi i Marko Nikolić nisu ispunjeni", rekao je Gligorijević.

Prema njegovim rečima, kandidati za novog trenera su nekadašnji igrači Partizana - Ljubinko Drulović i Zoran Milinković, koji je trenutno trener Voždovca.

Nikolićevo smenjivanje usledilo je nakon što se prednost od šest bodova, koliko je Partizan imao na kraju jesenjeg dela prvenstva nad Crvenom zvezdom, posle pet kola nastavka šampionata "istopila" na samo dva.

U nedelju uveče, u odsustvu potpredsednika zaduženog za sportska pitanja Ljubiše Tumbakovića, koji je boravio u inostranstvu, najuže rukovodstvo Partizana na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem, generalnim direktorom Milošem Vazurom i članovima Uprave Miloradom Vučelićem i Vojislavom Nedićem, praktično gledajući utakmicu Budućnost - Partizan, donelo je odluku da Nikolić bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe trener Voždovca Zoran Milinković.

Međutim, kao i u decembru kada su sada već bivši sportski direktor Dragan Ćirić i potpredsednik Tumbaković imali ideju da Nikolića smene i zamene Ivanom Tomićem, pojavio se otpor navijača koji su i dalje čvrsto uvereni da je aktuelni trener - najbolji trener za Partizan u ovom trenutku.

Tumbaković, koji se u međuvremenu vratio iz inostranstva, poručio je da će otići iz kluba ako Nikolić bude smenjen, iako je krajem decembra zagovarao takav scenario.

Navijači Partizana smatraju da je za trenera trebalo angažovati neko ko bi bio rado prihvaćen, a taj neko prepoznat je u liku bivšeg trenera i selektora, Miroslava Đukića, koji je nedavno dobio otkaz u Kordobi.

Ali, prema pisanju pojedinih medija, Đukić se uveliko u telefonskom razgovoru zahvalio na pozivu i saopštio da nema nameru da se vraća u srpski fudbal.

Komentari / 0

Ostavite komentar