Ево како Португалци виде Србе...!

Португалци цене Матића, хвале Марковића, али највише зазиру од дефанзивца. Да ли ће Ивановић и трећи пут бити кобан по њих? Капитен Србије у прошлости знао да загорча живот предстојећем ривалу.

Фудбал 25.03.2015 | 23:30
Ево како Португалци виде Србе...!

Победа на Лужу потпуно враћа Србију у игру, реми продужује какву-такву наду, пораз значи опроштај од трећег по реду великог такмичења… Којим путем ће кренути Орлови?

Португалци нису под императивом победе, али не крије да би желели да једним потезом убију две муве – избију на чело И групе и елиминишу конкурента за пласма на Европско првенство у Француску. Респектују српску репрезентацију и играче, посебно цене везисту Немању Матића, хвале нападача Лазара Марковића, али највише зазиру од дефанзивца - Бранислава Ивановића.

Српски универзалац им је у прошлости већ два пута загорчао живот, тако да се сада с разлогом боје да неће наставити свој низ и још једном бити кобан.

Пре осам година Португалци су у оквиру квалификација за ЕП у Аустрији и Швајцарској дочекали Србију на Жозе Алваладе и захваљујући голу Симао Сабросе у уводној фази меча имали сва три бода у џепу, али је два минута пре краја меча Ивановић донео изједначење. Тај меч је остао упамћен по скандалозном нападу тадашњег селектора Луиза Фелипеа Сколарија на нашег дефанзивца Ивицу Драгутиновића.

Орлови су се тада вратили у игру, Португалци су због тога стрепели до краја квалификација, али су изабраници Хавијера Клементеа киксирали против Јерменије (0:0) и Пољске (2:2) и остали без ЕП (завршили на трећем месту са три бода мање од другопласираног Португалије).

Ивановић је 2013. године поново био кобан по Португалце у финалу Лиге Европе. Челси је играо против Бенфике на Амстердам Арени. На семафору је стајало 1:1 и очекивало се да ће холандски судија Бјорн Кујперс одсвирати крај, те меч ући у продужетке, али српски дефанзивац је био бржи од пиштаљке. У трећем минуту судијске надокнаде времена постигао је сјајан гол главом и заледио срца навијача Бенфике.

Да ли ће капитен Србије бити кобан за Португалце и по трећи пут? Није немогуће ако се узме у обзир његов голгетерски учинак у дресу Челсија ове сезоне. До сада је постигао већ четири гола, могао је и више пошто се често налазио у завршници акција.

Сада само остаје питање да ли ће играти десног бека и колико ће му Кристијано Роналдо дозволити да се убацује у напад или ће га селектор Радован Ћурчић ставити на позицију штопера. У том случају Ивановић може да запрети само приликом прекида. Сасвим довољно...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранислав

26.03.2015 07:23

Вјерујте ми на овај коментар, Србија це побиједити у овој утакмици! Играју боље на страни поготово против јаких противника. Мало чудно али таква је Србија .

ОДГОВОРИТЕ