Evo kako Portugalci vide Srbe...!

Portugalci cene Matića, hvale Markovića, ali najviše zaziru od defanzivca. Da li će Ivanović i treći put biti koban po njih? Kapiten Srbije u prošlosti znao da zagorča život predstojećem rivalu.

Fudbal 25.03.2015 | 23:30
Evo kako Portugalci vide Srbe...!

Pobeda na Lužu potpuno vraća Srbiju u igru, remi produžuje kakvu-takvu nadu, poraz znači oproštaj od trećeg po redu velikog takmičenja… Kojim putem će krenuti Orlovi?

Portugalci nisu pod imperativom pobede, ali ne krije da bi želeli da jednim potezom ubiju dve muve – izbiju na čelo I grupe i eliminišu konkurenta za plasma na Evropsko prvenstvo u Francusku. Respektuju srpsku reprezentaciju i igrače, posebno cene vezistu Nemanju Matića, hvale napadača Lazara Markovića, ali najviše zaziru od defanzivca - Branislava Ivanovića.

Srpski univerzalac im je u prošlosti već dva puta zagorčao život, tako da se sada s razlogom boje da neće nastaviti svoj niz i još jednom biti koban.

Pre osam godina Portugalci su u okviru kvalifikacija za EP u Austriji i Švajcarskoj dočekali Srbiju na Žoze Alvalade i zahvaljujući golu Simao Sabrose u uvodnoj fazi meča imali sva tri boda u džepu, ali je dva minuta pre kraja meča Ivanović doneo izjednačenje. Taj meč je ostao upamćen po skandaloznom napadu tadašnjeg selektora Luiza Felipea Skolarija na našeg defanzivca Ivicu Dragutinovića.

Orlovi su se tada vratili u igru, Portugalci su zbog toga strepeli do kraja kvalifikacija, ali su izabranici Havijera Klementea kiksirali protiv Jermenije (0:0) i Poljske (2:2) i ostali bez EP (završili na trećem mestu sa tri boda manje od drugoplasiranog Portugalije).

Ivanović je 2013. godine ponovo bio koban po Portugalce u finalu Lige Evrope. Čelsi je igrao protiv Benfike na Amsterdam Areni. Na semaforu je stajalo 1:1 i očekivalo se da će holandski sudija Bjorn Kujpers odsvirati kraj, te meč ući u produžetke, ali srpski defanzivac je bio brži od pištaljke. U trećem minutu sudijske nadoknade vremena postigao je sjajan gol glavom i zaledio srca navijača Benfike.

Da li će kapiten Srbije biti koban za Portugalce i po treći put? Nije nemoguće ako se uzme u obzir njegov golgeterski učinak u dresu Čelsija ove sezone. Do sada je postigao već četiri gola, mogao je i više pošto se često nalazio u završnici akcija.

Sada samo ostaje pitanje da li će igrati desnog beka i koliko će mu Kristijano Ronaldo dozvoliti da se ubacuje u napad ili će ga selektor Radovan Ćurčić staviti na poziciju štopera. U tom slučaju Ivanović može da zapreti samo prilikom prekida. Sasvim dovoljno...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Branislav

26.03.2015 07:23

Vjerujte mi na ovaj komentar, Srbija ce pobijediti u ovoj utakmici! Igraju bolje na strani pogotovo protiv jakih protivnika. Malo čudno ali takva je Srbija .

ODGOVORITE