Како задржати Погбу, кад...?!

Директор Марота свестан да Стара дама финансијски не може да парира када је Француз у питању, али да је конкурентна у трци за неке друге велике звезде. Како задржати Погбу када му неко понуди три пута већу плату? Фалкао и Кавани реалне мете Јувентуса!

Фудбал 25.03.2015 | 18:20
Како задржати Погбу, кад...?!

Управа Јувентуса ће и наредног лета, као и у претходна два, прво гледати како да задржи најбоље играче пред атацима богатијих европских клубова, а тек онда ће тражити појачања...

Очекује се да ће практично сви најбогатији европски клубови кренути у напад на Јувентусовог најбољег играча Пола Погбу. Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен, Челси, Бајерн, манчестерски клубови... Сви они мотре на ситуацију и спремни су да дају огроман новац за феноменалног Француза. Лицитира се чак до сумее од сто милиона евра.

Јувентус је претходног лета одолео нападима богатијих на његове ведете Погбу, Видала или Лихтштајнера, али овога пута ће тешко успети да се одбрани када крену понуде за Погбу.
„Он засад није изразио жељу да оде из клуба. Али проблем може да настане када играчу неко понуди два или три пута већу плату. Говоримо о износима од на пример 10.000.000 евра нето по сезони! Ми смо ту немоћни... Некада је било довољно само да га потапшете по рамену, а данас је играч господар своје судбине. Ако фудбалер хоће да иде, онда се ту клуб не пита много“, рекао је Јувентусов спортски директор Ђузепе Марота, као да припрема навијаче Старе даме за продају најбољег играча.

Међутим, лепе вести за присталице Старе даме су да је њихов клуб све јачи и моћнији на фудбалском тржишту. „Зацртали смо више циљеве и желимо да тим буде што јачи. Из године у годину подижемо ниво квалитета играчког кадра. Фалкао и Кавани? Могуће је. Наше позиције су се проправиле и конкуришемо за довођење великих имена. До пре неколико година смо морали да охрабрујемо играче да дођу код нас и одбијени смо више пута. Пример је Ди Натале који није желео да пређе у Јувентус. Сада се ситуација поправила“, открио је Марота.

Коментари / 0

Оставите коментар