Kako zadržati Pogbu, kad...?!

Direktor Marota svestan da Stara dama finansijski ne može da parira kada je Francuz u pitanju, ali da je konkurentna u trci za neke druge velike zvezde. Kako zadržati Pogbu kada mu neko ponudi tri puta veću platu? Falkao i Kavani realne mete Juventusa!

Fudbal 25.03.2015 | 18:20
Kako zadržati Pogbu, kad...?!

Uprava Juventusa će i narednog leta, kao i u prethodna dva, prvo gledati kako da zadrži najbolje igrače pred atacima bogatijih evropskih klubova, a tek onda će tražiti pojačanja...

Očekuje se da će praktično svi najbogatiji evropski klubovi krenuti u napad na Juventusovog najboljeg igrača Pola Pogbu. Real Madrid, Barselona, Pari Sen Žermen, Čelsi, Bajern, mančesterski klubovi... Svi oni motre na situaciju i spremni su da daju ogroman novac za fenomenalnog Francuza. Licitira se čak do sumee od sto miliona evra.

Juventus je prethodnog leta odoleo napadima bogatijih na njegove vedete Pogbu, Vidala ili Lihtštajnera, ali ovoga puta će teško uspeti da se odbrani kada krenu ponude za Pogbu.
„On zasad nije izrazio želju da ode iz kluba. Ali problem može da nastane kada igraču neko ponudi dva ili tri puta veću platu. Govorimo o iznosima od na primer 10.000.000 evra neto po sezoni! Mi smo tu nemoćni... Nekada je bilo dovoljno samo da ga potapšete po ramenu, a danas je igrač gospodar svoje sudbine. Ako fudbaler hoće da ide, onda se tu klub ne pita mnogo“, rekao je Juventusov sportski direktor Đuzepe Marota, kao da priprema navijače Stare dame za prodaju najboljeg igrača.

Međutim, lepe vesti za pristalice Stare dame su da je njihov klub sve jači i moćniji na fudbalskom tržištu. „Zacrtali smo više ciljeve i želimo da tim bude što jači. Iz godine u godinu podižemo nivo kvaliteta igračkog kadra. Falkao i Kavani? Moguće je. Naše pozicije su se propravile i konkurišemo za dovođenje velikih imena. Do pre nekoliko godina smo morali da ohrabrujemo igrače da dođu kod nas i odbijeni smo više puta. Primer je Di Natale koji nije želeo da pređe u Juventus. Sada se situacija popravila“, otkrio je Marota.

Komentari / 0

Ostavite komentar