Хоће ли Партизан смјенити Николића? И ко умјесто њега?!

Данас би у Хумској требало да буде преломљено - иде ли Николић и ко га мења.

Фудбал 25.03.2015 | 12:40
Хоће ли Партизан смјенити Николића? И ко умјесто њега?!

Није уторак, већ среда!

Данас је, бар према најавама из Хумске, дан за коначну одлуку:

а) Да ли ће ФК Партизан сменити актуелног тренера Марка Николића и то из другог покушаја?

б) Ко ће бити нови тренер лидера на табели?

Управа Партизана поново је подељена око тога да ли Николић треба да добије поверење, упркос губитку четири бода предности овог пролећа у односу на Црвену звезду, или би требало направити чувену "шок терапију" и екипу препустити неком другом.

У недељу увече, у одсуству потпредседника задуженог за спортска питања Љубише Тумбаковића, који је боравио у иностранству, најуже руководство Партизана на челу са председником Зораном Поповићем, генералним директором Милошем Вазуром и члановима Управе Милорадом Вучелићем и Војиславом Недићем, практично гледајући утакмицу Будућност - Партизан, донело је одлуку да Николић буде смењен, а да на његово место дође тренер Вождовца Зоран Милинковић.

Међутим, као и у децембру када су сада већ бивши спортски директор Драган Ћирић и потпредседник Тумбаковић имали идеју да Николића смене и замене Иваном Томићем, појавио се отпор навијача који су и даље чврсто уверени да је актуелни тренер - најбољи тренер за Партизан у овом тренутку. На путу другом покушају да се Николић смени стоји и његов јак уговор са клубом, који би требало одмах исплатити у целости, како би његов наследник могао да стане крај аут-линије.

Управо зато, смена је одложена за среду, јер је у међувремену процењено да би, када се већ клуб разилази са Николићем, за тренера требало ангажовати неко кога би навијачи радо прихватили, а тај неко препознат је у лику бившег тренера и селектора, Мирослава Ђукића, који је недавно добио отказ у Кордоби.

Али, према писању појединих медија, Ђукић се увелико у телефонском разговору захвалио на позиву и саопштио да нема намеру да се враћа у српски фудбал. Уколико је то тачна информација, биће занимљиво видети шта ће бити следећи потез Управе клуба, с обзиром на то да је Николић "примио к знању шта му се спрема", а да Милинковић није заиста био прва и једина опција у деликатном тренутку.

Претпоставка је да је, у овом тренутку, кључ у Ђукићевим рукама и да ће од његовог коначног одговора зависити много тога везаног за будућност спортског сектора у Партизану, али...

Тумбаковић, који се у међувремену вратио из иностранства, поручио је да ће отићи из клуба ако Николић буде смењен, иако је крајем децембра заговарао такав сценарио.

Коментари / 0

Оставите коментар